iSport.cz
22. října 2016 • 14:15

Jak jsou na tom před šlágrem? Plzeň řeší obranu, Sparta čerpá z Holoubka

Autor: iSport.cz, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta si veze cennou výhru z Izraele (1:0), Plzeň vydýchává porážku od Astry Giurgiu (1:2). Oba celky mají po Evropské lize jen minimum času, aby se nachystaly na nedělní ligový šlágr (18:00, přímý přenos na iSport.cz). Jak jsou na tom dva nejlepší české kluby před nejsledovanější bitvou podzimu? Vybrali jsme dva plusy a dva minusy z aktuální situace v táborech velkých rivalů.



+ PLZEŇ: ŠIRŠÍ VÝBĚR HRÁČŮ

Oba kluby se musí poprat se třetím náročným zápasem v jednom týdnu. Výhoda Západočechů spočívá v aktuálním stavu kádru a také v tom, že pohár s Astrou hráli doma. Trenér Pivarník může do ligového šlágru zarotovat se sestavou, na výběr má řadu variant. Vyjma stoperů je každý post kvalitně zdvojený a bude jen na západočeském kouči, aby na ligový zápas podzimu trefil správnou jedenáctku.

+ PLZEŇ: DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ A VZÁJEMNÁ BILANCE

Nedělní řežba se chystá před vyprodanou Doosan Arénou, kde český mistr prohrává jen výjimečně. Plzeň navíc se Spartou drží lepší bilanci, vyhrála poslední čtyři ligové zápasy a pouze jedinkrát inkasovala. „Malinko psychická výhoda to může být,“ souhlasí stoper Lukáš Hejda.

+ SPARTA: HOLOUBKŮV NÁSTUP FUNGUJE

Dočasný letenský kouč vzedmul vlnu pozitivní energie, velké oblibě se těší i u fanoušků. Co je důležité, zatím to Davidu Holoubkovi s týmem vychází i na hřišti. Mladý a progresivní trenér sice teprve studuje profilicenci nutnou k trénování elitních dospělých celků, skok od sparťanské mládeže zatím zvládá skvěle. Mužstvo pod jeho vedením pět zápasů neprohrálo, ztratilo jen divokou remízou v Brně, k tomu ale vyhrálo dva zápasy Evropské ligy.

+ SPARTA: UZDRAVENÝ DOČKAL ŘÍDÍ OFENZIVU

Po vyléčení zranění je na Bořka Dočkala enormní tlak. Spoléhá se na něj v národním týmu, kde platí za jednoho z mála kreativních tvůrců hry, neobejde se bez něj ani Sparta. Po reprezentační pauze ale letenský středopolař zvládá svou roli velmi dobře. Vyšlo mu utkání v Izraeli, na hřišti zvládá dirigovat mladší křídla. Proti Beer Ševě vymyslel i vítězný gól pro Pulkraba, trefil se i v Brně. Sparta na 28letého lídra, který v případě absence Davida Lafaty plní roli kapitána, určitě hodně vsadí i v Plzni.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

- PLZEŇ: CHYBY A PROBLÉMY V OBRANĚ

Čtvrteční duel rumunskou Astrou (1:2) Plzni vůbec nevyšel, trenér Pivarník ho dokonce nazval nejhorším výkonem podzimu. Dvě inkasované branky po hrubých individuálních chybách (Limberský, Baránek) na nějakém klidu západočeského tábora vůbec nepřidají. Citelně scházel zraněný kapitán Hubník, u kterého stále není jisté, zda se na neděli dá do kupy.

- PLZEŇ: SLABÁ FORMA ÚTOČNÍKŮ

Vyjma zápasu s Hradcem (4:1) se Plzni v lize ani v evropských pohárech střelecky nedaří. V Evropské lize dal tým ve třech zápasech pouze dva góly, ligové duely také končí s minimem vstřelených branek. Nelepí to Michalu Ďurišovi, nejlepšímu plzeňskému střelci z minulé sezony. Na první zásah stále čeká zlínská posila Tomáš Poznar, Marek Bakoš s Michaelem Krmenčíkem střídají silnější chvilky se slabšími. Trenér stále hledá optimální složení dvojčlenné útočné letky.

- SPARTA: KÁDR DECIMUJÍ ZRANĚNÍ

Aktuálně nejpalčivější problém Sparty. Mimo hru jsou Rosický, Frýdek, Vácha, Šural, Costa, Sáček, Čermák i gólmani Bičík se Štěchem. Nedá se příliš čekat, že se někdo z marodů stihne dát do kupy na duel v Plzni. Trenér Holoubek se ale nechce podvolit nepříznivé situaci, nestěžuje si. Prostor znovu dostanou mladíci z dorostu či juniorky, se kterými to zatím Spartě šlape velmi dobře.

- SPARTA: PROGRAM A NÁROČNÉ CESTOVÁNÍ

Sparta má vskutku ďábelský program. Ve čtvrtek zvládla vítězný duel v Izraeli, po pátečním příletu do Česka následuje co nejrychlejší regenerace. Do nedělního důležitého mače je opravdu minimum času, navíc trenér Holoubek nemůže moc hráčů šetřit. Při aktuální marodce musí hrát prakticky všichni, kdo jsou zdraví a schopní nastoupit za áčko.

Emoce, fauly i vyloučení. Takové jsou bitvy o čelo mezi Plzní a Spartou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Zklamaný Baránek: Alibec nám čtyřikrát utekl, to se nesmí stát
Video se připravuje ...

Hořava: Velká komplikace. Porazit Astru doma bylo stěžejní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud