27. října 2016 • 04:50

Karvinská zeď Laštůvka! Liberci chytil PĚT gólovek. Proto jsem přišel, řekl

Autor: , dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do ligy se Jan Laštůvka vrátil jako zvučné jméno a velká posila pro nováčka z Karviné. A právě přívlastek posily dokonale potvrdil v dohrávce 8. kola proti Slovanu Liberec (0:0). Čtyřiatřicetiletý brankář doslova začaroval karvinskou branku a Severočechy deptal akrobatickými zákroky. Minimálně pět gólů lapil. „Od toho jsem do týmu přišel, abych mu pomáhal,“ odmítl po utkání vyzdvihování svého výkonu.



Vytáhnout první akrobatický zákrok musel rodák z Havířova už ve 14. minutě. Liberecký záložník Zdeněk Folprecht si naběhl na centr do vápna a prudkou hlavičkou ohrozil karvinskou branku. Laštůvka však prokázal skvělý reflex a rukou nepříjemnou střelu vytěsnil na rohový kop.

Karviná - Liberec: Parádní Laštůvkův zákrok – vytáhl Folprechtovu prudkou hlavičku
Video se připravuje ...

Karviná - Liberec: Breite se opřel do míče za vápnem, Laštůvka jeho střelu kryl
Video se připravuje ...

Zasahovat v prvním poločase musel ještě jednou, ale Breiteho pokus s přehledem ukryl do rukavic. Své umění ukázal domácím fanouškům v 77. minutě. Liberecký stoper Martin Latka v pokutovém území vyhrál hlavičkový souboj a Laštůvka musel na poslední chvíli znovu do vzduchu. Máchl rukou a míč efektně vyrazil.

Karviná - Liberec: Zase Laštůvka – tentokrát vychytal Latku
Video se připravuje ...

To však dle jeho slov stále nebyl nejtěžší zákrok večera. „Byla to ta Sýkorova střela z šestnáctky. Možná jsem stál i více vlevo a už jsem se jen tak tak natáhnul. Zaplať pánbůh, že to tak dopadlo,“ popsal karvinský brankář gólovku libereckého obránce, který měl v 82. minutě na noze vítěznou branku.

Na Laštůvku však nevyzrál. A jelikož si zkušený brankář poradil i se závarem v první minutě nastavení, rozešly se oba kluby s remízou 0:0, pod kterou se bývalý brankář Šachtaru Doněck, Bochumi či Dněpru výrazně podepsal.

Karviná - Liberec: Sýkora mířil k tyči, ale Laštůvka je nepřekonatelný
Video se připravuje ...

„Musím uznat, že Karvinou hodně podržel. Chytal výborně. Rozhodně nám chytil pár jasných šancí,“ vysekl po utkání poklonu liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Souhlasil i domácí kouč Josef Weber. „Soupeř si vytvořil několik nebezpečných situací, ale při nich nás Laštůvka podržel,“ pochválil jej.

Samotný brankář se na celou věc díval ale jinak. „Je to kolektivní sport, takže bych to nebral, jestli mi zápas vyšel, nebo ne. Minule jsem dostal čtyři góly, což není dobrá vizitka pro gólmana,“ připomněl víkendový debakl s Teplicemi. „Chtěli jsme to odčinit hlavně kvůli našim fanouškům. Zase nám fandili celý zápas, pomohli nám. S Teplicema to byl první zápas pod světlama a my jsme jej hrubě nezvládli. Tak jsme se chtěli proti Liberci zlepšit. Máme bod a udrželi jsme nulu. To je plus,“ uvedl Laštůvka.

Proti Liberci si připsal druhé čisté konto od svého návratu do nejvyšší české soutěže ze zahraničí. „Chci se vždy zkoncentrovat na svůj výkon, aby byl co nejlepší. Aby mužstvo cítilo, že zezadu se na mě mohou spolehnout. Když gól nedostaneme, tak alespoň bod budeme mít. Ale o svém hodnocení bych se sám nechtěl moc bavit,“ dodal.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Liberec 0:0. Laštůvka zachránil domácím bod
Video se připravuje ...

Brankář Jan Laštůvka v zápase proti Liberci
Brankář Jan Laštůvka v zápase proti Liberci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud