4. prosince 2016 • 04:30

Škoda to zkusil jako Škoda! Lob v Brně ale dopadl úplně jinak

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle mohl být víkend bratří Škodů! Slávista Milan totiž vystřílel výhru ve Zlíně (4:0) dvěma brankami. Zvlášť jeho druhá stála za to. Elegantním lobem připomněl slavný lob Karla Poborského z EURO 1996. O den později se o podobnou trefu pokoušel Michal Škoda z Brna, ale prakticky identická situace gólovou radostí neskončila.



Tenhle gól bude jednoznačně patřit k nejhezčím trefám sezony. Střelec Slavie se dostal v prvním poločase do samostatného úniku a vyběhnuvšího brankáře Zlína si vychutnal parádním lobem á la Karel Poborský. „Viděl jsem, že gólman je hodně vyběhnutý, tak jsem ho zkusil lobovat a vyšlo to,“ ohodnotil svůj parádní kousek, kterým zvýšil 2:0 a prakticky zlomil odpor soupeře.

Jak přiznal na setkání s fanoušky v Edenu, o originálním zakončení v předstihu přemýšlel. „Já si pamatuju zrovna minulý zápas se Zlínem, kdy jsem taky šel sám na bránu. Gólman ale hrozně rychle vyběhl. Náš trenér brankářů mi to teď připomínal, že chodí rychle pod nohy, takže jsem věděl, že ho budu přehazovat,“ prozradil Škoda.

Zlín - Slavia: Škoda jako Poborský! Krásným lobem překonal Dostála, Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Bratra ten večer asi pozorně sledoval mladší ze sourozenecké dvojice. Brněnský Michal Škoda o den později v podobné situaci pelášil sám na branku hned v úvodu utkání s Karvinou, také přeloboval brankáře, jenže se mezi tři tyče netrefil. Míč padl vedle pravé tyče.

"Na napodobení jsem nemyslel, reagoval jsem na vyběhnutí brankáře. Mrzí mě, že jsem netrefil branku. Utkání mohlo mít jiný průběh," poznamenal nejlepší ligový střelec. I kvůli této spálené šanci Brno doma ztratilo další body a krčí se na 14. místě tabulky a na jaře ho čekají těžké záchranářské boje.

Brno - Karviná: Michal Škoda chtěl napodobit bráchu, ale jeho lob mířil vedle
Video se připravuje ...

V bratrském souboji o korunu krále střelců desetigólový Michal Škoda z Brna s 10 góly zatím vede, ačkoliv ho v posledním podzimním kole dorovnal David Lafata ze Sparty. Milan Škoda zatím za Slavii skóroval „jen“ osmkrát. Jarní část nejvyšší soutěže bude zajímavá i z tohoto pohledu.

Nejlepší střelci ePjostine.cz ligy

10 gólů David Lafata (Sparta)
Michal Škoda (Brno) 
8 gólů Milan Škoda (Slavia)
7 gólů Jan Chramosta (Mladá Boleslav)
Muris Mešanovič (Slavia) 
6 gólů Haris Harba (Zlín)
David Vaněček (Teplice) 

Milan Škoda: Jsme v kontaktu se špičkou, zimní pauza bude příjemnější
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud