Jakub Konečný
9. prosince 2016 • 04:56

Do hry o Sýkoru vstoupila Sparta. Oproti Plzni a Slavii má jednu výhodu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť patří třináctému Liberci, stačí říct ano – a na jaře bude Jan Sýkora bojovat o titul. Reprezentační univerzál má nabídky z první Plzně i druhé Slavie, a aby toho nebylo málo, jeho návrat zvažuje i třetí Sparta. Letenský klub totiž usilovně shání náhradu za Costu, který bude v lednu reprezentovat Zimbabwe na Africkém poháru národů.



Na domácím trhu momentálně není žádanější hráč než Jan Sýkora. Dvaadvacetiletý fotbalista, který v play off Evropské ligy zaujal hattrickem do sítě Larnaky a na podzim debutoval v reprezentaci, je na seznamu vytipovaných posil jak v Plzni, tak ve Slavii. A figuruje rovněž v plánech Sparty. Kde skončí, zatím není vůbec jisté, nicméně jeho pokračování v Liberci je už krajně nepravděpodobné.

„Slovan se už de facto smířil s tím, že o Honzu přijde. Teď jde jen o to, aby za něj získal co nejlepší kompenzaci,“ řekl deníku Sport zdroj blízký vedení libereckého klubu.

Ve hře jsou různé hráčské náhrady – a samozřejmě peníze. Hodně peněz. Jako první se vytasila se svou nabídkou Plzeň, která pod Ještěd už před několika týdny vzkázala, že je schopna za svého odchovance obětovat odstupné v celkové hodnotě 35 milionů korun. Součástí obchodu má být i Egon Vůch, který v Liberci už hostuje a jeden ze dvou útočníků Tomáš Poznar a Michal Ďuriš . Slavia podle informací deníku Sport nabízí zatím lehce přes 20 milionů korun, v případě hráčské kompenzace by byl ve hře záložník Tomáš Souček.

Situaci kolem Sýkory nicméně pozorně monitoruje i Sparta, která má na svého bývalého hráče předkupní právo. To znamená, že pokud Liberec dostane na Sýkoru oficiální nabídku, musí s ní letenský klub seznámit a ten má pak několikadenní lhůtu na to, aby svou opci na zpětný odkup hráče využil. Post levého obránce, na kterém subtilní fotbalista nejčastěji nastupuje, přitom musí Sparta řešit, neboť přijde pravděpodobně na celý leden o Costu , který by měl reprezentovat Zimbabwe na Africkém poháru národů.

Konečné slovo v přetahované tří velkoklubů bude nicméně mít Sýkora. Hráč, který má v Liberci smlouvu do léta 2018, sám rozhodne, kde bude jeho slibně rozjetá kariéra pokračovat. Jasno by mohlo být v řádu několika dní.

Fotbalové přestupy sledujte ONLINE>>>

Liberec - Larnaka: Neuvěřitelné! Sýkora stihl hattrick za 41 minut
Video se připravuje ...

Liberec - Larnaka: Úvod snů! Sýkora přidal druhý gól už v 15. minutě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud