27. prosince 2016 • 18:07

Sparta potvrdila další posilu. Přichází rumunský bek Vatajelu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta dotáhla do úspěšného konce druhou zimní posilu. Na Letnou přestoupil ze čtvrtého celku rumunské ligy Universitatea Craiova obránce Bogdan Vatajelu. Se Spartou podepsal smlouvu na tři a půl roku. "Jsem moc šťastný. Myslím, že je to pro mě ten nejlepší krok kupředu a chci vyhrát se Spartou mistrovský titul," uvedl Vatajelu v rozhovoru pro oficiální web klubu.



Třiadvacetiletý obránce byl jednou z opor účastníka nejvyšší rumunské soutěže. V aktuální sezoně nevynechal ani jeden ligový duel. Dvakrát se zapsal mezi střelce a dvakrát asistoval. Přestupová částka, kterou Sparta vynaložila, by se měla pohybovat v rozmezí 800 tisíc až 1,3 milionu eur.

"Sparta mě chtěla nejvíc a jako jediná se na mě přijela do Rumunska několikrát podívat. Byla to moje první a jediná volba," řekl po podpisu smlouvy rumunský bek.

Letenští si od mladého fotbalisty, který vyrůstal v akademii Steauy Bukurešť, hodně slibují. „Jedná se o velmi zajímavého hráče na post krajního obránce. Sledovali jsme jej dlouho, má velmi dobrou práci s míčem, precizní centr a dokáže být nebezpečný v ofenzivní fázi hry,“ uvedl pro klubový web trenér Sparty Tomáš Požár.

Dle jeho slov se jedná o podobný typ fotbalisty, jako je Vjačeslav Karavajev, který ve Spartě nastupuje na pravém kraji obrany.

Pro Spartu se tak jedná o druhou zahraniční zimní posilu. Před několika týdny na Letnou přestoupil z Dukly španělský ofenzivní univerzál Néstor Albiach.

Další možné posily před pár dny odmítl generální ředitel Pražanů Adam Kotalík, který uvedl, že klub jedná pouze o jediném hráči, což měl být právě Vatajelu. Ve hře však stále zůstává liberecký Jan Sýkora, na kterého Sparta vlastní předkupní práva a o hráče je velký zájem ze strany Slavie a Plzně.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Ligový podzim v 60 sekundách: AC Sparta Praha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud