5. ledna 2017 • 04:55

Konaté dostal milost od vedení Sparty. Na tréninku si ale kopal sám

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 144 dnech se Tiémoko Konaté vrátil zpátky do prvního týmu Sparty. Trucování kvůli neuskutečněnému přestupu do Steauy Bukurešť, po kterém následovalo přeřazení do juniorky, je minulostí. Nyní se hbitý záložník znovu pokusí získat důvěru letenské kabiny i podrážděných fanoušků. „Žádáme příznivce, aby měli stejný přístup jako my a dali Timimu druhou šanci,“ uvedl na středečním startu zimní přípravy hlavní trenér a sportovní ředitel Tomáš Požár.



Událost, kterou si ještě před několika týdny nedokázal ve Spartě nikdo připustit, se stala realitou. Tiémoko Konaté se znovu stal spoluhráčem Davida Lafaty a spol. Sparťanský kádr prý 26letému rebelovi odpustil, ačkoliv měli být někteří hráči během podzimu zásadně proti. Jak ukazuje klubové video, ve středu ráno si s ním znovu potřásl rukou jeden z lídrů mužstva Bořek Dočkal a prohodili spolu pár slov.

O Konatého návratu k prvnímu týmu rozhodlo vedení, hlas kabiny v tom nehrál žádnou roli. Kapitán David Lafata prozradil, že s ním tento krok nikdo nekonzultoval. „Přivítali jsme ho jako kohokoliv jiného. Respektujeme rozhodnutí vedení klubu, my jsme tady od toho, abychom hráli," prohlásil sparťanský střelec. „A jestli tam se mnou bude Petr, nebo Pavel, to je mi úplně jedno,“ dodal.

Konaté dostal milost od vedení Sparty. Na tréninku si ale kopal sám
Video se připravuje ...

Získat si zpátky sparťanskou kabinu a tribuny na Letné však nebude pro rodáka z Abidžanu, který v aktuálním ročníku za Spartu odehrál pouze čtyři soutěžní zápasy, vůbec nic snadného.

Znát to bylo už na prvním tréninku na Strahově, kde se při úvodním bagu utvořily různé skupinky hráčů, ale Konaté zůstával osamocený stranou a kopal míč do prázdné branky, než se přešlo k hlavní tréninkové jednotce.

Konatého situaci více objasnil i trenér Tomáš Požár. „Timi udělal velkou chybu. Takovou, o které jsme si mysleli, že mu ji nedokážeme odpustit," uvedl. „Situace se ale vyvíjela, takže všichni a především Timi měli dost času na přemýšlení. Uvědomili jsme si, že všichni chybujeme a zasloužíme si druhou šanci,“ apeloval Požár.

Konaté si každopádně mohl získávat důvěru fanoušků i jinde - podle informací deníku Sport prý dokonce existovala možnost, že by byl vyměněn za slávistu Gina van Kessela, nakonec však kluby od téhle pikantní úvahy upustily.

Co se stalo

V polovině srpna odmítlo vedení Sparty nabídku na Konatého od rumunské Steauy. Poté se 26letý fotbalista rozhodl stávkovat a nedorazil na trénink, čímž si chtěl za každou cenu vynutit přestup. Reakce Letenských byla jasná. Okamžité přeřazení do juniorského týmu, kde Konaté strávil zbytek podzimu i přesto, že se mu střelecky i herně dařilo. Po 144 dnech dostal od sparťanského vedení milost.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>>

Odstrčený Tiémoko Konaté na prvním tréninku Sparty
Odstrčený Tiémoko Konaté na prvním tréninku Sparty

Posila Néstor: Sparta je jako rodina. Trenérovi jsem řekl, že nejlepší jsem na křídle
Video se připravuje ...

Trenér Sparty Požár o návratu Rosického, nových posilách i jednání o Sýkorovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud