5. března 2017 • 19:01

Hit ligy nejen bolel! Z Hubníka tekla krev, Pavlenka se férově přiznal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o hodně. To bylo na hráčích Slavie a Plzně ve vzájemném utkání 19. kola ePojisteni.cz ligy od první minuty znát. Opatrnost vítězila na obou stranách, přesto se bylo na co dívat. Fotbalisté obou týmů totiž dostáli svým slovům a do zápasu dali všechno. Vyhecovaný šlágr tak nabídl mnoho důrazných soubojů, ostrých střetů, červenou kartu, ale také férového Jiřího Pavlenku. A nakonec přišlo i to nejdůležitější – rozhodující gól.



Slavia byla od začátku o něco aktivnější než hostující Plzeň, většinou se ale do obrany soupeře snažila dostat dlouhými míči. To se někdy povedlo, nesměl být ovšem v blízkosti stoper Viktorie Roman Hubník . Hostující kapitán byl totiž pevný a nikoho přes sebe nepustil.

To dokázal i ve 34. minutě, kdy milimetrovým skluzem vzal míč domácímu Josefu Hušbauerovi . Potom ovšem Hubník dostal od slávistického záložníka smolně kopačkou do obličeje a zůstal ležet. S krvavým zraněním musel na šití.

To špatně nesl trenér Plzně Roman Pivarník, který se několikrát otočil na střídačku, kde lékaři Hubníka ošetřovali a hlasitě se vše snažil urychlit. Aby ne, Slavia si hned vytvořila nebezpečnou situaci. Bez Hubníka by obrana hostů určitě trpěla.

Slavia - Plzeň: Hubník dostal do obličeje Hušbauerovou kopačkou, v obličeji měl krev
Video se připravuje ...

Hubník ovšem nebyl jediným hráčem Plzně, který dostal pořádně naloženo. Chvíli po začátku druhého poločasu totiž dohrál Hušbauer skluzem tvrdě brankáře Matúše Kozáčika a ten se rovněž svíjel na trávníku. Na rozdíl od Hubníka byl ale po chvilce v pořádku a mohl pokračovat.

Slavia - Plzeň: Hušbauer tvrdě dohrál Kozáčika
Video se připravuje ...

Že sice Slavia hrála agresivně a tvrdě, ale férově, dokázal ve druhém poločase brankář Jiří Pavlenka. Ten totiž ani v takto vyhecovaném zápase neváhal a po střele Milana Petržely se přiznal hlavnímu rozhodčímu k teči, takže hosté dostali roh. Za to ho Plzeň pochválila na Twitteru.

Slavia - Plzeň: Petržela vypálil z úhlu, Pavlenka míč vyškrábl a k teči se přiznal
Video se připravuje ...

Z rohového kopu ale také neudeřilo a hrálo se dál. Obrovskou výhodu pak Slavii poskytl hostující obránce Radim Řezník , kterému se celkově utkání vůbec nepovedlo. Korunu všemu nasadil špatnou rozehrávkou, po které fauloval unikajícího Jaromíra Zmrhala a dostal druhou žlutou kartu.

Jenže na Slavii jakoby velký tlak a očekávání trochu padl. Proti deseti sice byla logicky aktivnější, ale její akce končily často velmi předčasně. To se změnilo ve chvíli, kdy trenér Jaroslav Šilhavý poslal do hry odvážně dva další útočníky Murise Mešanoviče a Stanislava Tecla .

Pět minut před koncem se domácí po centru Jana Sýkory dožadovali penalty, ale sudí byl proti. Velký závar záhy skončil střelou vedle z bezprostřední blízkosti. Ale to nejlepší teprve mělo přijít.

V 88. minutě rozehrál Jan Sýkora výborně rohový kop, Simon Deli míč prodloužil a na zadní tyči se objevil Michal Frydrych, který uklidil míč do sítě. V Edenu propukla obrovská euforie, slavili hráči na hřišti, náhradníci, trenéři a samozřejmě fanoušci. Ti vytáhli několik světlic.

Oslabená Plzeň už se na odpověď nezmohla a Slavia tak vyhrála ve šlágru ligy 1:0. To znamená, že navýšila náskok v čele na svého soupeře na čtyři body.

Slavia - Plzeň: Frydrych se uvolnil ve vápně a hlavou dal Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Šlágr rozhodl Frydrych
Video se připravuje ...

Hrdina Frydrych: Nejdůležitější gól v kariéře. Fotbal si chodíme užít
Video se připravuje ...

Sýkora: Doufám, že se budeme plácat po ramenou i po posledním kole
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud