13. března 2017 • 12:34

Třesk ve Spartě! Holoubek a Požár končí, tým povedou asistenti

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Letné se odhodlali k razantní změně. David Holoubek končí ve funkci trenéra Sparty, na vedení prvního týmu přímo z lavičky se nadále nebude podílet ani sportovní ředitel Tomáš Požár, který byl výkonem funkce hlavního kouče pro jarní část sezony pověřen v zimní přestávce. Tým dočasně povedou asistenti Zdeněk Svoboda se Stanislavem Hejkalem. Klub informaci zveřejnil v pondělí na svém webu.




„Nejsme spokojeni ani s výsledky, ani s předváděnou hrou. Tým se po vysoké porážce v Rostově nedokázal vrátit na vítěznou vlnu a nepřicházely ani známky zlepšení," uvedl generální ředitel Adam Kotalík. O dalších krocích chce klub informovat veřejnost v příštích dnech.

Šestatřicetiletý Holoubek bude i nadále ve Spartě pokračovat a vrací se k trénování v mládežnické akademii na Strahově. V roli sportovního ředitele zůstane i jednačtyřicetiletý Požár, který plnil roli hlavního trenéra, protože Holoubek zatím nemá potřebnou licenci.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 1:0. Zmar Letenských, střelec Da Silva a řádění chuligánů
Video se připravuje ...

Holoubek sice na podzim jako dočasný kouč dokázal se Spartou postoupit z prvního místa v základní skupině do druhého kola Evropské ligy, tam však Pražané po debaklu 0:4 a remíze 1:1 skončili. Dech došel týmu i v domácí soutěži, kde se doma protrápil k výhrám 1:0 nad Bohemians 1905 a Duklou, venku ale podlehl 1:3 Jablonci a naposledy v neděli 0:1 Mladé Boleslavi.

V tabulce první ligy patří Spartě třetí místo se ztrátou pěti bodů na druhou Plzeň, obhájce titulu má však utkání k dobru. Za vedoucí Slavií zaostává letenský celek o devět bodů. Od čtvrté Mladé Boleslavi a pátého Zlína, proti kterému nastoupí v pátek, dělí Spartu čtyři body.

O novém trenérovi zatím vedení Sparty nerozhodlo, podle informací Sportu už ale několikrát jednalo s Pavlem Vrbou . Zájem o bývalého kouče české reprezentace, jenž v prosinci skončil v Machačkale, však měla projevit i Plzeň, kterou Vrba dovedl ke dvěma mistrovským titulům.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Z kotle fanoušků Sparty lítaly na hřiště i dýmovnice
Z kotle fanoušků Sparty lítaly na hřiště i dýmovnice

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud