30. dubna 2017 • 20:45

Slávistická obrana v krizi: Deli střídal a vztekal se, Lüftner si dal opět vlastňák

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týdnu vyrobil hrubku, která rozhodla semifinále poháru se Zlínem. Obránce Slavie Simon Deli se z ledabylého výkonu zřejmě nepoučil. Proti Jablonci (0:1) znovu nebyl ve své kůži. Ve druhém poločase opět namazal soupeři do jasné šance a později byl dokonce prvním střídajícím hráčem. „Po Zlíně se kál, že už to nebude dělat. Je to výborný fotbalista, ale teď to na něj opět padlo,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý. Reprezentant Pobřeží Slonoviny střídání neunesl a po stažení ze hřiště zamířil rovnu do kabin.



Od vytáhlého stopera jsou slávističtí fanoušci zvyklí na úplně jiné výkony. Deli v posledních zápasech nedominuje, jeho projev na hřišti působí až lhostejně. V prvním poločase duelu s Jabloncem sice předvedl krásnou kličku, když se jesličkami zbavil soupeře, ale to byl jediný světlý moment jeho výkonu. Vše dobré totiž přebil moment z 52. minuty.

Odkop hostujících hráčů letěl na polovinu Slavie. Deli nikým neatakovaný až nesmyslně odehrál vysoký míč ramenem na Per-Egila Floa. Míče se však zmocnili jablonečtí a ve dvou pelášili na jediného obránce domácích. Hříšník Deli vystoupil na Jaroslava Diviše, který jesličkami propasíroval míč na Vojtěcha Kubistu a šanci mladého jabloneckého záložníka zastavil až muž zápasu Jiří Pavlenka.

Slavia - Jablonec: Pavlenka drží Slavii – vychytal Kubistovo sólo
Video se připravuje ...

A nebylo to ojedinělé. Slávistický gólman musel hasit hned několik chyb domácí obrany. „Týden zápasové hrůzy. Poděkování Jirkovi Pavlenkovi, bez něj byla z oslav převzetí stadionu blamáž,“ ocenil jeho výkon na Twitteru předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík.

Chyba stopera z Pobřeží slonoviny byla však dost už i na trenéra Šilhavého, který ho z kraje druhého poločasu stáhl ze hřiště. Deli s výrazem překvapení hleděl na tabuli v ruce čtvrtého rozhodčí a nemohl uvěřit, že vidí vlastní číslo. Ze hřiště se nějak nehnal, místo zamíření na lavičku, odešel rovnou do kabin. S trenérem Šilhavým si ani neplácl.

Fotbalisté Slavie před zápasem s Jabloncem
Fotbalisté Slavie před zápasem s Jabloncem

„Po Zlíně se kál, že už to nebude dělat. On je prostě takový. Je to výborný fotbalista, ale teď to na něj padlo. Proto jsme se rozhodli ho stáhnout. Jeho reakci si vyhodnotím sám,“ řekl o Deliho chování Šilhavý.

Ani ostatní defenzivní hráči sešívaných však proti Jablonci neprokázali dobrou formu. Štítový záložník Michael Ngadeu nehraje v takové pohodě, jako tomu bylo na podzim, a která mu dopomohla k triumfu na Poháru afrických národů.

Stoper Michael Lüftner si zase proti Jablonci dal už druhý vlastňák, za své působení ve Slavii. Ten první si vstřelil na začátku dubna v pohárovém duelu s Karvinou. V neděli Pavelnku překvapil, když se mu nepovedlo odhlavičkovat centr Jankoviče a míč poslal přímo do vlastní sítě.

„Je to předčasné. Zápas si vyhodnotíme a rozhodneme se, jestli změníme obsazení obrany,“ odmítl hodnotit své hráče hned po utkání kouč Jaroslav Šilhavý.

Slavia - Jablonec: Trávník byl sám před Pavlenkou, ale tutovku prováhal
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Pavlenka drží slávistům naději – vychytal Trávníka
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jablonec 1:1
Video se připravuje ...

Slavia konečně doma. V Edenu uctila legendy a odhalila chodník slávy
Video se připravuje ...

Slavnost v Edenu završil speciální videomapping na stěnách stadionu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud