24. května 2017 • 05:00

Tady půjde Slavii o titul: Dvojaké vzpomínky i nenaleštěná současnost

Autor: iSport.cz, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před lety tu slavně porazila AS Řím, později na stejném místě euforicky postupovala do Ligy mistrů přes Ajax Amsterdam. Co teď? Slavii na Strahově, kam se musí nuceně přesunout na poslední kolo ePojisteni.cz ligy proti Brnu, čeká další velká bitva. O titul. 



V úterý hráči Slavie poprvé vystoupali na strahovský kopec, poprvé si zatrénovali na stadionu, kde mají v sobotu proti Brnu stvrdit titul. Do posledního zápasu sezony se zde budou scházet každý den. Jelikož se na Strahově připravuje během svých srazů reprezentace, je stadion částečně udržován, a červenobílí tak mají k dispozici solidní zázemí, prostornou kabinu i regeneraci. V netradičních kulisách se žhaví na sobotní ligové finále.

Slavia musela do nuceného azylu proto, že bývalý vlastník stadionu v Edenu (společnost Eden Arena) dohodl v tradičním dějišti slávistických domácích zápasů koncerty. Napříště se už nic takového nestane, protože čínští majitelé klubu ze společnosti CEFC už koupili stadion do své správy. Červenobílí tak nyní sáhli po místu, které k nim ještě v nedávné historii úzce patřilo. Pro fanoušky bylo symbolem vyhnanství, zároveň se na něm odehrála nejedna velká pohárová bitva.

VIDEO | Slavia může slavit titul na Strahově: Dlužíme mu to, zní z klubu

Slavia může slavit titul na Strahově: Dlužíme mu to, zní z klubu
Video se připravuje ...

„Sešívaní“ využívali v minulosti stadion Evžena Rošického pro evropské poháry, v letech 2000 až 2008 na něm hráli i ligu. Naposledy se na něm představili v dubnu 2008 a prohráli s Žižkovem 0:3, pak se od posledního zápasu této sezony, v níž se radovali z titulu, natrvalo vrátili do Edenu.

Od té doby neměl strahovský stánek permanentní využití. Proto se nyní intenzivně zvelebuje, uklízí se, připravují se toalety či stánky s občerstvením. A kapacita je z devatenácti tisíc snížena na 12 300 míst.

GALERIE | Podívejte se fotky ze stadionu na Strahově, kde Slavia zakončí sezonu

Stadion Evžena Rošického "zdobí" i vzkaz pražskému rivalovi
Stadion Evžena Rošického "zdobí" i vzkaz pražskému rivalovi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud