Michal Koštuřík
25. května 2017 • 12:40

Nový trenér pro Zlín? Do Evropy by mohl jít s Kučerou ze Znojma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč pro Zlín? V sobotu v Příbrami povede mužstvo na 99 % naposledy Bohumil Páník. Náhrada se hledá, nyní je podle informací Sportu hlavním kandidátem znojemský Radim Kučera (43). S ním však jedná i Jihlava. „Rozmýšlím se, představu mám. V pátek na představenstvu ji přednesu,“ uvedl včera majitel FC Fastav Zdeněk Červenka. Víc ke žhavému tématu říkat nechtěl.



Do konce června má ve Zlíně smlouvu šedesátiletý Bohumil Páník, jenž tým přivedl k triumfu v MOL Cupu. Jako hlavní kouč však pokračovat nebude, neboť jarní výsledky Fastavu v lize byly tristní. Stejně jako před rokem. Proto se klub poohlíží jinde.

Několik variant už padlo, nevyšly námluvy s opavským Romanem Skuhravým a Jindřichem Trpišovským z Liberce. „Sezona ještě neskončila, nepředbíhejme,“ požádal šéf Zdeněk Červenka o čas na konečné rozhodnutí.

Jak se má věc dnes? Aktuálně prý stojí v první linii Radim Kučera, jenž přivedl Znojmo na šesté místo FNL a předváděl s ním živý ofenzivní fotbal. Nabídku druholigového celku na podpis nové smlouvy v předstihu odmítl, hodlá se v kariéře posunout dál. Bez práce určitě nezůstane. „Ze Znojma odcházím,“ potvrdil včera rodák z Vigantic, jenž jako hráč prošel Olomoucí či bundesligou.

O bývalého výborného obránce usiluje kromě Zlína také Jihlava, kde končí dočasná mise Josefa Jinocha a jeho asistentů Petra Čuhela s Michalem Kadlecem. Obě strany jsou v kontaktu už několik týdnů. A ve hře je ještě nejmenovaný třetí klub.

„No comment. Teď se soustředím na poslední kolo druhé ligy v Ostravě. Případné nabídky budu řešit až po víkendu,“ odmítl Kučera komentář ke své příští štaci. Na znojemské lavičce ho nahradí jeho vrstevník a někdejší spoluhráč Jiří Balcárek, který vede Uničov za triumfem v MSFL a postupem do druhé nejvyšší soutěže.

Radim Kučera hrál českou ligu za Olomouc, v Německu působil v Arminii Bielefeld
Radim Kučera hrál českou ligu za Olomouc, v Německu působil v Arminii Bielefeld

Ve Zlíně uvažovali i nad angažmá Vlastimila Petržely, ale už to není reálné. Byť současného trenéra Baníku pojí s podnikatelem Červenkou dlouholetý přátelský vztah s častými konzultacemi ohledně hráčů. Během jarní části klub jednal s Dušanem Uhrinem mladším, jenž odmítl převzít tým ihned, ovšem posezonní dohodu rozhodně nevyloučil.

Manažer Zdeněk Grygera nezávazně diskutoval rovněž s internacionálem Jozefem Chovancem. Ani tyto dvě možnosti však nejsou aktuální. Dosavadního kouče Páníka by klub rád využil v jiné roli. I o tom bude řeč v nejbližších dnech.

Co se bude dít v kádru? Jisté jsou nákladné přestupy hvězd – Jakuba Jugase do Slavie a Vukadina Vukadinoviče do Sparty. Částka za stopera Jugase se ve finále vyšplhala nad 15 milionů korun, které nabízela Sparta. Rival z Edenu ji však nakonec přeplatil, větší plat nabídl také hráči.

Jednání o posilách Fastavu se naplno rozjedou až nyní, po finále Evropské ligy. Podle informací Sportu je blízko angažmá Yaniho Urdinova z Jihlavy. Šestadvacetiletý levý bek makedonského původu s belgickým občanstvím by měl přijít po skončení smlouvy jako volný hráč. „Máme o něj zájem. Budeme rádi, když to vyjde,“ potvrdil Sportu Červenka.

Na Vysočině si vyhlédl také běhavého a produktivního záložníka Petra Hronka (23). Není ale sám, stejné úmysly mají například Liberec či Baník. Nicméně Jihlava je svolná k jednání, potřebuje naplnit kasu.

Další borci by měli v příštích týdnech dorazit na hostování ze Sparty a ze Slavie, kam Zlín prodal Jugase s Vukadinovičem. Co se týká letenského kádru, mluví se o Mustedanagičovi, Havelkovi, Pulkrabovi či Julišovi.

Sportovní manažer Zlína Grygera: Kádr určitě projde přestavbou
Video se připravuje ...

Vukadinovič: Vítězství v poháru věnuji trenérovi, mamince a fanouškům
Video se připravuje ...

Střelec vítězné branky Bartolomeu: Pro Zlín je to historický záznam
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud