Michal Koštuřík
17. května 2017 • 22:05

Překvapivý vítěz MOL Cupu? Zlínu nikdo nehodil pohár do klína

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád to zní trošku divně, ne? Zlín a Evropská liga. Jde vám to dohromady? Jsme svědky malého fotbalového zázraku. Tým, který na jaře vyhrál v lize jediný zápas, a to na Bohemians, kde sudí upřeli domácím dvě penalty, dost možná půjde díky triumfu v MOL Cupu rovnou do skupiny Evropské ligy.



Zatímco Sparta se bude chystat na drsné předkolo někde v Ázerbajdžánu, v Baťově městě budou pravděpodobně propočítávat desítky jistých milionů. Stačí, aby favorizovaný Manchester United příští středu vyhrál finále EL nad Ajaxem Amsterdam. Ano, i tyhle příběhy k fotbalu patří a tvoří jeho kouzlo.

Je o čem se bavit, je na co se těšit, je o čem se dohadovat. Na co Zlín má a nemá, to teď nelze předjímat. Jisté je, že musí vydatně posílit kádr, sehnat nového trenéra, vylepšit zázemí a servis pro okolí. To vše hodně narychlo.

Je však naprostá hloupost tvrdit, že si skromný klub účast v Evropě nezasloužil. Vždyť v MOL Cupu urazil nejtěžší možnou cestu, musel porazit Spartu, vyhrát na Slavii i v Liberci. A ve finále odrazit tuhý odpor rozjeté Opavy, která si na prvoligistu adekvátně věřila. Nikdo mu nehodil pohár do klína, vybojoval si ho v několika lítých bitvách.

Opava - Zlín: Ševci se radují! Bartolomeu poslal Zlín do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Tahle story budiž inspirací pro všechny české týmy. Finále Zlín-Opava by mělo konečně otevřít oči tuzemské špičce, hráčům, trenérům, manažerům a majitelům klubů. Podceňovat domácí pohár a nasazovat do zápasů náhradníky je špatná strategie, vyloženě úlet. Kromě Plzně a Slavie by dnes chtěly být na místě Fastavu všechny ostatní celky ePojištění.cz ligy.

Sledovat, jak si Evropou dosud téměř nedotčený klub povede v konfrontaci se silnými protivníky z elitních lig, bude velmi interesantní. A jména, která se v souvislosti s posílením zlínského týmu skloňují, dávají naději, že by mohlo jít o důstojnou reprezentaci českého fotbalu. Navzdory tomu, že opory Jugas a Vukadinovič v létě odejdou za lepším.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud