25. května 2017 • 22:20

Tvrdík šije do Berbra: Všichni tleskali, úroveň jak ve stalinském Rusku!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu se rozhodne o králi české fotbalové ligy, o týden později dojde ke zvolení nového šéfa české kopané. V důležitých chvílích se pořádně přiostřuje. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se na Twitteru pustil do místopředsedy FAČR a kontroverzního muže české kopané Romana Berbra. Podle něj měl Berbr na čtvrtečním setkání delegátů české komory FAČR přítomným svérázným slovníkem diktovat, pro koho při volbě nového vedení českého fotbalu hlasovat. "Za Slavii dávám čestné slovo, že budeme usilovat o fair play," napsal Tvrdík na sociální síti.



Podle předsedy představenstva Slavie měl Roman Berbr na čtvrtečním setkání delegátů za Čechy ladit taktiku na volby fotbalového vedení, které proběhnou příští týden v pátek.

"Dnes proběhlo setkáni delegátů české komory FAČR. Delegáti dostali instrukce, že je třeba volit Malíka, protože si to prý přeje Pelta ," napsal Tvrdík na Twitteru.

Zmínil tak jednoho ze tří kandidátů, kteří se budou ucházet o funkci po Miroslavu Peltovi. Martin Malík je generální ředitel firmy STES, což je obchodní společnost FAČR starající se o marketing. Dalšími kandidáty jsou Petr Fousek (bývalý generální sekretář FAČR) a Libor Duba (generální ředitel firmy Ondrášovka).

Tvrdík se ostře ohradil proti tomu, že by měl Berbr delegátům určovat, pro koho příští týden na valné hromadě zvednout ruku. "Fousek je gauner. O jiných jménech nebyla diskuse. Berbr řekl, že se mají dívat během valné hromady na něj," popsal.

Šéf Slavie pokračoval ve výrocích směrem k muži, který má na volby FAČR zásadní vliv. "Pan Berbr na setkání řekl, že všichni budou jednotní jako korejští vojáci v šiku. Pak přišel pan Liba (předseda Středočeského krajského fotbalového svazu, bývalý rozhodčí) a všichni tleskali Berbrovi. Nikdy!!!" ohradil se Tvrdík.

Jaroslav Tvrdík na twitteru o setkání delegátů
Jaroslav Tvrdík na twitteru o setkání delegátů

"Tohle má úroveň demokracie ve stalinském Rusku. Nikdy nebudeme jako Slavia součástí podobneho divadla!" zdůraznil šéf klubu, který momentálně usiluje o ligový titul.

Tvrdík v jednom ze svých tweetů také naznačil, že by mohlo dojít k ovlivnění rozhodujícího sobotního kola, kde se na dálku rozhodne mezi Slavií a Plzní (Slavia hraje na Strahově se Zbrojovkou Brno, Plzeň doma s Jihlavou). "Ještě se nevolilo a již posloucháme výhružky o tom, jak se bude v sobotu pískat a jaká bude pokuta za Strahov. Jsme investor fotbalu-ostuda!," nelíbilo se Tvrdíkovi.

Bývalý ministr obrany Berbra otevřeně kritizuje a vyzývá činovníky v českém fotbale, aby ho zbavili vlivu. "Současná situace by neměla vést k tomu, že bude dál posilovat vliv pana místopředsedy Berbra na český fotbal. Nejenom jeho vliv, ale i jeho týmu, kam patří paní Damková a pan Liba. Vidíme to jako zásadní věc," uvedl Tvrdík 10. května před jednáním majitelů ligových klubů.

Ti reagovali na současnou krizi v českém fotbale. Předseda FAČR Miroslav Pelta sedí ve vazbě kvůli podezření z nezákonných čerpání státních dotací a fotbaloví delegáti si na valné hromadě zvolí příští týden nového šéfa. Fotbalová asociace je navíc v problémech, protože dosud nedošlo ke spuštění státních dotací pro rok 2017.   

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud