27. května 2017 • 04:50

Titul? Plzeň je v psychické výhodě, tvrdí experti. Jak to vidí Lavička?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favoritem je Slavia. Aby ne, v posledním kole ePojisteni.cz ligy má ten luxus, že se nemusí ohlížet na ostatní. Matematika je to jednoduchá. Pokud Slavia v sobotu porazí Brno, stane se ligovým mistrem. Experti deníku Sport i oslovené osobnosti ovšem ještě varují - Plzeň neodepisujte! Proč? Protože má s podobnými zápasy za poslední roky na rozdíl od Slavie zkušenosti. A protože poslední krok bývá nejtěžší.



Plzeň musí doma porazit Jihlavu a doufat, že Slavia neporazí Brno. „Ale právě Plzeň je v psychické výhodě, protože s Jihlavou by doma neměla mít problémy a Slavia bude pod větším tlakem,“ shodují se experti deníku Sport.

„Na druhou stranu si neumím moc představit, že Slavia doma ztratí. Brno porazí 3:0,“ tipuje nicméně redaktor Radek Špryňar. „Slavii požene obrovská touha, dá do toho všechno,“ souhlasí Ondřej Škvor.

Naopak Jakub Konečný věří více Plzni. „Opírám se o dva předpoklady. Zaprvé Slavia bude pod větším tlakem a zadruhé gól, který Plzeň dala v Brně v nastavení, je pro mě znamením, že to dotáhne,“ tvrdí.

ANKETA mezi redaktory Sportu: Titul? Plzeň je v psychické výhodě, Slavia spíš nezaváhá
Video se připravuje ...

Vaniak přeje titul oběma

Bývalý brankář Slavie a donedávna trenér brankářů v Plzni Martin Vaniak moc tipovat nechce. „Oba týmy si vytvořily velký náskok na ostatní. Kdo vyhraje poslední zápas, ten si titul zaslouží. Přál bych ho Slavii i Plzni,“ říká Vaniak.

Vaniak: Kdyby Pivarníka neodvolali, možná už by Plzeň slavila titul
Video se připravuje ...

Podobně to vidí bývalý hráč i kouč Sparty a nyní trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička. „Nechtěl bych tipovat, uvidíme. Ale moc se na to těším,“ tvrdí. „Jen mě mrzí, že už v boji o titul není zapojená Sparta,“ dodává s úsměvem.

Lavička o mistrovských bojích: Mrzí mě, že není zapojená Sparta
Video se připravuje ...

To hokejová legenda Martin Straka má jasno. Jako Plzeňák samozřejmě fandí Viktorii. „Je škoda, že už to kluci nemají ve svých rukou. Ale doufám, že Slavia udělá s Brnem chybu,“ věří majitel hokejové Plzně.

V Plzní žijí bitvou o titul. Slavia udělá chybu, věří Martin Straka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud