27. května 2017 • 19:31

Takhle slaví Slavia! Pohár dostala na hvězdě, pokřik zvedl Tvrdíka ze židle

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pekelná atmosféra, rány z dělobuchů a především radost. Stadion Evžena Rošického na Strahově se otřásal v základech, ale nálet 12 300 fanoušků přežil. Fotbalisté Slavie po osmi letech převzali pohár pro mistra ligy. V posledním utkání ePojisteni.cz ligy porazili Zbrojovku Brno (4:0) a oslavy mohly vypuknout.



Běžela teprve 78. minuta, ale slávističtí fanoušci už se šikovali na běžecké dráze kolem hřiště. Setrvat na tribunách do konce utkání? Ani náhodou! Na to, aby mohli oslavit mistrovský titul, přece čekali od sezony 2008/09.

Sotva sudí Zbyněk Proske ukončil zápas, „zajali“ hráče na hrací ploše. Na hřiště se řítili ze všech stran a hráče odchytili na polovině hřiště. Po několika minutách, kdy se na hřišti podařilo udělat prostor, připravili pořadatelé podium ve tvaru slávistické hvězdy.

Následovalo vyvolávání hráčů a všech členů realizačního týmu, kteří si chodili pro medaile. Poté kapitán Jiří Bílek, který strávil jaro v roli náhradníka, převzal mistrovský pohár, který přinesl za zbytkem týmu na podium, a mohlo se slavit.

Pavlenku obírali fanoušci: Nechte mi aspoň něco, domů půjdu nahý
Video se připravuje ...

Na Strahově to však žilo již od prvních minut zápasu. Slávisté byli zdravě nadržení. Při prvním gólu Michala Frydrycha explodovala slávistická střídačka a minimálně polovina jejího osazenstva vyběhla až na hřiště. Při druhé brance Stanislava Tecla to samé. A při třetím Teclově zásahu ve druhém poločasu opět.

Svůj zápas si hráli fanoušci z Tribuny Sever. Už při výkopu rozbalili transparent „Šampioni“ a nevydechli ani na minutu. Místy byla jejich snaha vytvořit pekelnou atmosféru až přílišná. Rány z dělobuchů a čoud z dýmovnic donutily sudího Zbyňka Proskeho, aby duel před koncem prvního poločasu na chvíli přerušil.

Slavia - Brno: Fanoušci Slavie na poslední chvíli upravovali choreo
Video se připravuje ...

Domlouvat kotli museli dokonce Bílek a náhradní brankář Přemysl Kovář. Fanoušci se umoudřili a používání pyrotechniky ve velkém omezili. Až do třetího gólu, který přidal Stanislav Tecl - a dýmovnice byly znovu ve hře.

I tak ale dokázali fanoušci Slavii připravit v náhradních prostorech dokonalou atmosféru. Stadionem se nesl pokřik „Strahov na nohy“ a ze židle to zvedlo dokonce i předsedu představenstva Jaroslava Tvrdíka , který si zápas užíval ve společnosti klubového vedení a bývalých hráčů Vladimíra Šmicra a Pavla Kuky.

Mimo jiné zazněl i chorál „My jsme Slavie, dnes budem slavit.“ A na Strahově se opravdu slavilo. Po dlouhých osmi letech, při kterých slávisté zažili s minulým vedením klubu různé eskapády, jsou zpátky na vrcholu.

Slavia - Brno: Fans Slavie se chystají na oslavu, už jsou na atletické dráze
Video se připravuje ...

Slavia - Brno: Červenobílá euforie! Fanoušci vtrhli na hřiště, Šilhavý s Tvrdíkem pijí obří pivo
Video se připravuje ...

Takhle vypadá čerstvá mistrovská radost
Takhle vypadá čerstvá mistrovská radost

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud