Jakub Konečný
6. června 2017 • 15:49

Útok Sparty posílil rakouský střelec Janko! Přichází z Basileje

Autor: Jakub Konečný, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtou letní posilou pražské Sparty je rakouský útočník Marc Janko. Třiatřicetiletý forvard přichází z Basileje, kde slavil v uplynulé sezoně double, jako volný hráč po skončení smlouvy zdarma. V úterý na Letné podepsal dvouletý kontrakt.



Vukadin Vukadinovič, Eldar Čivič, Lukáš Štetina – a nyní Marc Janko. Sparta zatím v tempu získávání posil nepolevuje, poprvé však zalovila v cizině. Ze švýcarské Basileje přichází rakouský útočník Marc Janko, který v uplynulé sezoně nastřílel 14 gólů.

„Má představa je, že nepotřebujeme mnoho hráčů, jako spíš něco skutečně speciálního. Možná jednoho, možná dva, ale musejí mít mezinárodní úroveň,“ prohlásil minulý týden nový trenér Sparty Andrea Stramaccioni, který jako přestupové priority určil tvůrce hry a hrotového útočníka.

Třiatřicetiletý Janko je tedy avizovanou posilou do útoku, kde bude představovat vážnou konkurenci pro o dva roky staršího kapitána Davida Lafatu.

"Jsem rád, že jsem mohl se Spartou podepsat. Je to skvělý klub, největší v Čechách, s velkými ambicemi. Moc se těším na to, až se potkám se spoluhráči a začneme pracovat na našem prvním cíli - na tom znovu přinést titul zpátky," řekl Janko pro sparťanský web.

"Můj hlavní cíl bylo najít si klub, který chce získávat trofeje. Ze Sparty jsem takový pocit měl hned a velmi stála o to, abych podepsal. Cítím se tu moc dobře a těším se," dodal zkušený útočník.

Během kariéry prošel řadou angažmá. Začal v Admiře Wacker, poté působil v Salcburku, v nizozemském Twente, v portugalském Portu, v tureckém Trabzonsporu, v australském Sydney, kde se v sezoně 2014/15 stal s 16 góly nejlepším střelcem soutěže, a naposledy v Basileji. S ní v uplynulém ročníku oslavil double - vítězství v domácí lize i poháru, ve švýcarské nejvyšší soutěži dal v právě skončené sezoně čtrnáct gólů.

Janko je zároveň pravidelným rakouským reprezentantem. Za národní tým odehrál 63 zápasů a dal v nich 28 branek. S Rakouskem ho nyní čeká víkendový kvalifikační zápas v Irsku.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

David Lafata pošesté Králem střelců! Podívejte se na všechny jeho góly v sezoně
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Sparty v sezoně: Dočkalův dloubák i Čermákova šibenice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud