Michal Koštuřík
28. června 2017 • 08:58

Velký návrat! Lukáš Železník jde z Mladé Boleslavi zpátky do Zlína

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný comeback do Zlína! Účastník základní skupiny Evropské ligy dotáhl interesantní přestup, z Mladé Boleslavi vykoupil podle důvěryhodných zdrojů iSport.cz útočníka Lukáše Železníka. „Je to pravda, vyšli jsme mu vstříc,“ potvrdil informaci Dušan Uhrin mladší, trenér a manažer středočeského klubu.



Sedmadvacetiletý odchovanec přitom teprve v zimě podepsal smlouvu na tři a půl roku poté, co za 6 milionů korun přestoupil ze Slavie. Na jaře odehrál 12 zápasů, v nichž vstřelil tři góly.

„Z rodinných důvodů se chtěl vrátit do Zlína, tak jsme mu to umožnili. Sešlo se to prostě všechno dohromady. Samozřejmě mě to jako trenéra mrzí, počítal jsem s ním,“ přiznal Uhrin . Železník už s týmem neodjel na soustředění do Rakouska.

Do Zlína se jeho bývalý kapitán vrací po roce a půl a trenér Bohumil Páník s ním může počítat už v nejbližších dnech. Fastav před náročným podzimem rozšiřuje kádr. Ke třem jistým posilám do zálohy Pablovi Podiovi (Podbrezová), Lukáši Bartošákovi (Liberec) a Adnanu Džafičovi (Táborsko) tak přibyla čtvrtá.

Na spadnutí je dále příchod Ubonga Ekpaie z izraelského Maccabi Haifa, kluby už jsou spolu na přestupu domluveny. Nigerijský mladík je stále v přípravě Liberce, kde v minulé sezoně hostoval. Severočeši by ho rádi udrželi, nicméně Ekpai dává přednost Zlínu a Evropské lize. „Cítíme, že půjde tam,“ přiznal sportovní manažer Jan Nezmar.

Očekává se také dohoda se Spartou ohledně hostování zkušeného záložníka Petra Jiráčka, ve hře navzdory angažování Železníka zůstává nizozemský útočník Gino van Kessel, jenž si momentálně plní reprezentační povinnosti u týmu Curacao. Zlín ještě řeší pozici stopera, kde potřebuje nahradit Jakuba Jugase a brankáře.

Mladá Boleslav - Bohemians: Železník číhal na zadní tyči a po rohu dal na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud