8. července 2017 • 19:57

Slavia - Krasnodar 1:1. Posily se neprosadily, remízu zachránil Deli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie ve svém úvodním přípravném duelu na herním soustředění v Rakousku remizovali se čtvrtým celkem minulé sezony ruské ligy Krasnodarem 1:1. Kouč Jaroslav Šilhavý nasadil do základní sestavy hned tři zahraniční posily Dannyho, Halila Altintopa i Ruslana Rotaně, žádný velký koncert to ale z jejich strany nebyl. Ruský tým se v první půli prosadil po zaváhání brankáře Kováře, který jen vyrazil přízemní střelu a Sulejmanov pak dostal míč do sítě. Slávistickou neporazitelnost zajistil hlavičkou Simon Deli v úplném závěru zápasu.



Ruský soupeř šel do vedení ve 21. minutě, poté co brankář Kovář jen vyrazil střelu a Sulejmanov míč úspěšně dorazil. Portugalec Danny, který poprvé nastoupil v dresu Slavie, na sebe nejvíce upozornil ve 27. minutě, kdy našel další posilu Rotaně, ale ten těsně minul.

Ruský celek mohl zvýšit po změně stran, kdy Sulejmanov trefil z přímého kopu břevno. Slavia v poločase vystřídala celou ofenzivní sestavu a tlačila se za vyrovnáním, ale Mingazova vychytal gólman a Deli těsně minul.

Stoper z Pobřeží slonoviny se ale dočkal v nastaveném čase a zabránil tomu, aby Slavia potřetí z pěti přípravných zápasů odešla bez vstřeleného gólu. Hušbauer rozehrál na krátko rohový kop a Van Buren našel skórujícího Deliho ve vápně.

"Vystřídali jsme dost hráčů. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, hráli jsme kombinační fotbal. Poměrně se nám dařilo dostávat do šancí, měli jsme jich ale proměnit mnohem více. Nicméně jsem rád, že nakonec tu zaslouženou odměnu v podobě jednoho gólu a bodu jsme trefili v 90. minutě," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

"Samozřejmě někteří ještě potřebují dotrénovat, jsou tam takové výkyvy, i to horko na to působilo. Byla tam ale kvalita, dostávali jsme se do šancí, takhle bychom se chtěli prezentovat, abychom se uměli od brankaře dostat do šancí. Myslím si, že se nám to dařilo jak v prvním poločase, tak i ve druhém. Takhle by to šlo," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud