1. září 2017 • 17:54

Vukadinovič hostuje ze Sparty ve Zlíně. Těším se na partu, říká. Ševci získali i Holíka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský fotbalista Vukadin Vukadinovič se vrací do Zlína, kam zamířil na roční hostování bez opce ze Sparty. Do pražského klubu přitom právě z týmu "Ševců" přestoupil teprve v květnu, ale pod novým italským trenérem Andreou Stramaccionim se neprosadil. Zlín, který se chystá na start ve skupině Evropské ligy, angažoval také obránce Libora Holíka ze Slavie, s nímž podepsal tříletou smlouvu.



Šestadvacetiletý Vukadinovič se v českém fotbale pohybuje už osm let. Rodák z Bělehradu hrál za Sezimovo Ústí, Jablonec, Žižkov, Slavii, ale výrazněji se prosadil až ve Zlíně, kde v minulých dvou sezonách patřil k nejlepším hráčům v soutěži. Po konci minulé sezony přestoupil do Sparty, ale tam pod koučem Stramaccionim i kvůli zdravotním potížím a příchodu zahraničních hvězd na křídla nedostal šanci ani v jednom soutěžním utkání.

Po vyřazení Pražanů z Evropské ligy a zúžení kádru se rozhodl pro návrat do Zlína. "Je to ještě hodně čerstvé, teprve před chvílí se vše vyřešilo a já jsem za to moc rád. Trvalo to dlouho a vůbec jsem nevěděl do poslední chvíle, jak to dopadne," uvedl pro zlínský klubový web Vukadinovič.

"Mám z toho velmi dobrý pocit a teď už se těším na kluky, protože ve Zlíně jsme měli vždycky skvělou a týmovou partu," dodal Vukadinovič, který má v lize na kontě 85 startů, osm gólů a dvanáct asistencí.

"Ševci" tak na poslední chvíli získali třetí ofenzivní posilu pro boje v Evropské lize. Ve čtvrtek dorazili záložníci Petr Hronek z Jihlavy a Bosňan Mirzad Mehanovič, který se nedávno dohodl na ukončení smlouvy s Jabloncem.

Zlínští vyztužili také defenzivu a ze Slavie získali Libora Holíka. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant působil v minulé sezoně v Karviné, v lize odehrál osmnáct utkání s bilancí jednoho gólu. Slavia má na něj předkupní právo, pokud by ho chtěla získat zpět.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud