12. října 2017 • 16:18

První tresty za simulování: Krmenčík zaplatí 40 tisíc, na Spartě hrát může

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise LFA udělila první tresty za simulování ve fotbalové lize. Plzeňský Michael Krmenčík za svůj pád v zápase proti Zlínu zaplatí pokutu 40 tisíc korun, ve šlágru na Spartě tak může hrát. Stejnou pokutu bez zakázání činnosti vyfasoval i boleslavský Jan Chramosta, který byl potrestán za přihraný pád v duelu s Plzní. Ve druhé lize naopak poprvé padla za simulování i stopka.



"V případě hráčů Chramosty a Krmenčíka se jednalo o pokus získat pro družstvo neoprávněnou výhodu, který byl dokonán možností zahrávat přímý volný kop z bezprostřední blízkosti pokutového území. Protože však vliv na průběh utkání mělo toto jednání minimální a vliv na výsledek utkání byl nulový, uložila DK LFA v tomto případě pouze pokutu, a to při spodní hranici aplikovatelné pro první ligu," uvedl k prvnímu takovému trestu ve fotbalové lize předseda disciplinární komise Richard Baček.

Plzeň - Zlín: Krmenčík skočil přes Bača, Plzeň získala nebezpečnou standardku
Video se připravuje ...

Zatímco podle disciplinární komise pády Chramosty s Krmenčíkem neovlivnily výsledek duelu a vyvázli jen s pokutou, ve druhé lize přišel tvrdší trest.

Případ Krmenčík a jeho pády. Podívejte se, kdy v lize simuloval
Video se připravuje ...

Pavel Vyhnal z Vlašimi nasimuloval penaltu, ze které dal vítězný gól v zápase s Ústím nad Labem. Proto dostal stopku na jeden zápas. "V případě hráče Vyhnala se však jednalo o získání neoprávněné výhody, které mělo podstatný vliv na průběh utkání a zásadní vliv na jeho výsledek, a tudíž disciplinární komise přistoupila k uložení daleko přísnějšího trestu," okomentoval to Baček.

Hráč i klub se vzdali odvolání, takže si trest odpyká hned v tomto kole.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud