13. prosince 2017 • 14:40

Velký návrat na Letnou! Ščasný by měl být sportovním ředitelem Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký comeback je na spadnutí. Zkušený trenér Zdeněk Ščasný by se měl už brzy vrátit na Spartu. Podle informací serveru iSport.cz se od zimy stane novým sportovním ředitelem klubu. Strategická pozice zůstávala dlouho neobsazená. Nyní ji bude zastávat muž, který v klubu před patnácti měsíci pro neuspokojivé výsledky skončil.



Posledním sportovním ředitelem Sparty byl Tomáš Požár. Funkci vykonával ještě v minulé sezoně, po letním zemětřesení a celé řadě změn v čele s příchodem italského kouče Andrey Stramaccioniho, se však přesunul do oddělení skautingu.

Od nové sezony proto Letenští fungovali bez sportovního manažera, obsazení této pozice ovšem bylo na Spartě neustále tématem. „Pozice sportovního ředitele je téma, je to věc, která má nějaký vývoj. Je to pozice, která v tuhle chvíli obsazená není,“ uvedl koncem listopadu tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

To by se ovšem mělo v nejbližším období změnit. Do vedení Sparty míří zkušený trenér Zdeněk Ščasný, jenž ještě loni v létě klub vedl. Vaz mu setnul mizerný vstup do sezony a především domácí porážka v derby se Slavií. „Ščasný se Spartou jsou prakticky na všem domluvení,“ potvrdil zdroj detailně obeznámený s děním v letenském klubu.

Na Spartě si od nového sportovního ředitele slibují úzkou spolupráci s koučem Stramaccionim. Ščasný má zkušenosti se zahraničním fotbalem, působil na Kypru, v Řecku či Maďarsku. Mimochodem vedl i Panathinaikos Atény, kde působil rovněž současný trenér Pražanů. Měl by tak mít výrazný vliv při výběru zahraničních posil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud