18. prosince 2012 • 09:58

Po vyloučení ocenili Juna v anketě. Jako jednoho ze dvou cizinců

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu vyloučení, po něm přišlo ocenění. Tomáš Jun se dostal v anketě o Fotbalistu roku v Rakousku jeden bod, což stačilo bývalému reprezentantovi na umístění na šestém místě, o které se podělil s dalšími čtyřmi hráči. Hlas dostal český legionář jako jeden ze dvou cizinců.



V nedělním duelu Jun dal Leonhardu Kaufmannovi ze Sturmu Štýrský Hradec lehkou facku a uviděl za to červenou kartu. Disciplinární komise odchovanci Sparty poté zastavila činnost na dva zápasy.

Hned poté se k Junovi dostala i příznivější novina v podobě zařazení do pořadí v rakouském Fotbalistovi roku. V anketě hlasuje deset trenérů prvoligových klubů. Mohou vybírat mezi rakouskými fotbalisty působícími v zahraničí i všemi hráči domácí soutěže, nesmí však volit svěřence z vlastního klubu.

Jun patří mezi stabilní členy sestavy Austrie. Od začátku sezony už nastřílel ve fialovém dresu lídra rakouské bundesligy ve 20 zápasech 8 gólů.

Stejně jako loni vyhrál dvacetiletý záložník David Alaba z Bayernu Mnichov.   Alaba, který zatím odehrál v reprezentaci 21 zápasů, dostal celkem 41 bodů a sedmkrát se ocitl na prvním místě. Za ním skončil reprezentační kapitán Christian Fuchs ze Schalke (16 bodů) a na třetím místě Junův spoluhráč z Austrie Philipp Hosiner (13).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud