10. března 2010 • 15:50

Rosický řekl: Vrátím se. Sparta už se těší

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný Tomáš Rosický vybíhá na letenský trávník v rudém dresu a pomáhá Spartě k vítězství. Že je to nereálná představa? Vůbec. Fotbalový reprezentant přiznal, že až skončí v Arsenalu, vrátí se do Prahy. A kam jinam než do klubu, ve kterém vyrostl?



Není jasné, kdy k návratu dojde. Rosický totiž nedávno podepsal v Arsenalu novou smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna. Pokud se mu ale vyhnou zranění, do tří čtyř let by se mohl ve sparťanském dresu objevit.

Tomáš Rosický slaví gól ArsenaluFoto ČTK/AP

„Až tady (v Arsenalu) skončím, vrátím se do Prahy. Je to můj domov a tím navždy zůstane,“ řekl Rosický pro klubovou televizní stanici.

S návratem do Prahy může být spjat i přestup do Sparty. Před dvěma lety totiž prohlásil, že má letenský celek stále v srdci.

„Je to můj klub. Sparta mě vychovala. Hrál jsem tam od nějakých sedmi nebo osmi do svých dvaceti let, než jsem přestoupil do Dortmundu,“ uvedl Rosický s tím, že mu Sparta pomohla po všech stránkách. „A proto mě k ní váže citový vztah.“

V Londýně by Rosický po zbytek svého života zůstat nemohl. Hlavní město Velké Británie ho příliš neokouzlilo.

„Přiznávám, že bydlím na kraji města, takže se do centra moc nedostanu. Ale já nejsem městský kluk,“ přiznal se Rosický fanouškům.

Nezaujaly ho ani londýnské památky. „V Londýně je nejlepší věcí Arsenal. A to je samozřejmě důvod, proč jsem tady,“ vysvětlila česká superstar.

Tomáš Rosický v souboji s Brownem
Tomáš Rosický v souboji s Brownem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud