16. září 2011 • 04:00

V Jirnech škrtili Němce! Rvačku v divizi odnesl bývalý kapitán reprezentace

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škrcení, facky a pěsti. Tak to vypadalo v Jirnech po konci zápasu fotbalové divize proti Brozanům. Ve čtvrté nejvyšší soutěži vyhráli domácí 1:0 díky gólu ze sedmé minuty nastaveného času. Při odchodu do kabin se strhla na hřišti velká mela, do které byl zapojený i bývalý kapitán reprezentace Jiří Němec, dnes trenér Brozan.



Potetovaný holohlavý chlapík škrtící jednu z legend českého fotbalu Jiřího Němce. Nechutnou dohru měl zápas Jiren proti Brozanům. Utkání pokračovalo ještě sedm minut přes čas.

Tolik se nastavuje jen v hodně výjimečných případech. Jirny v poslední možné chvíli vstřelily rozhodující gól. Už se ani nerozehrávalo a rozhodčí odpískal konec. Hosté cítili obrovskou křivdu a jejich brankář Havránek v amoku nakopl kýbl s vodou.

A pak se děly věci...

Na hřiště vběhla parta svalovců, která dělá v Jirnech ochranku, Havránek schytal podle svědků rány pěstí, a když se ho Němec zastal, byl také fyzicky napadený. „Náš brankář měl emoční výlev, ale pořadatelská služba má oddělovat diváky od hráčů, ne se s nimi prát,“ říká Petr Klimeš, sekretář Brozan.

Co na to Jirny? „Myslíte, že kdyby tihle hoši někomu flákli, že by byl zdravý? Asi ne. Někdo z toho chce zase udělat bublinu. Podle fotek tam byla nějaká strkanice a pana Němce, který to tam přišel řešit, jenom pořadatelé odstrčili na stranu. Kdyby to bylo tak vážné, tak má někdo minimálně modřiny, což nemá,“ reagoval na dotaz Sportu Josef Jícha, šéf Jiren.

Ten si na každý zápas najímá ochranku, která pro něj pracovala i v lize, protože se angažuje také v Bohemians Praha. Parta drsných hochů jezdí s Jirny i na zápasy venku. „Chráním hráče i fanoušky Jiren, často nám někdo vyhrožuje, že nám dá přes držku,“ vysvětluje.

Pravdou je, že do Jiren kluby v divizi jen nerady jezdí. Často si stěžují, že je tam rozhodčí poškodili. Tým, v němž působí například exligisté Kincl, Obermajer, Jindráček či Ibe, je mezi soupeři hodně neoblíbený.

Téměř po každém utkání celku, který sídlí nedaleko Prahy, jsou nějaké sporné momenty, které se řeší, a vždy je názor hostů diametrálně odlišný od toho, co se objeví na webu Jiren. „Už jsme se s několika kolegy bavili, že snad do Jiren přestaneme jezdit, nemá to cenu,“ říká natvrdo Jan Kudlička, manažer Brozan.

Na stranu hostů se staví i muž, který jako divák zápas sledoval a napsal na stránky www.cernasvine.cz dopis. Bál se ale uveřejnit jméno. „To, že domácí hrají ve čtrnácti lidech, není žádným tajemstvím. A nejinak tomu bylo i v neděli. Otáčení faulů nebylo nic neobyčejného. Určitě se ze stránek Jiren dozvíme, jakou měly územní převahu. Ještě aby ne, když hlavní arbitr všechny pokusy hostů zkušeně likvidoval již v zárodcích. Aby té práce neměl tolik, bravurně mu na lajnách pomáhali jeho asistenti,“ píše se v dopise.

Agresivní fanoušek Němce chytl pod krkem a škrtil
Agresivní fanoušek Němce chytl pod krkem a škrtil


„Při odchodu do kabin byl hostující brankář napaden členem pořadatelské služby! Nejsou tam především proto, aby ochránili právě samotné hráče? Když se brankáře zastal trenér hostí Jiří Němec, byl chycen pod krkem dalším z týmu pořadatelů. Co ale čekat od lidí, kteří mají na svém těle vytetovaná hesla jako „White Power“. Za léta, co chodím na fotbal, jsem snad ještě neviděl takový hnus! Vlastně viděl – v Jirnech jsem na „fotbale“ nebyl poprvé.“

Jícha, který už za Jirny třikrát odmítl postup do třetí ligy, se ale všem nařčením a náznakům o ovlivňování rozhodčích brání. „Mám tady sestavu, která by mohla hrát druhou ligu. Nepotřebuju pomoc, bylo by mi jedno, kdyby zápas skončil remízou, soutěž je dlouhá.

Problém Brozan byl, že rozhodčí ještě ani nezahájil zápas a pan Němec už to komentoval, že je zařízne,“ říká Jícha. „Choval se jako zoufalec. Pro mě je to chudák. Celkově si ho nevážím.“

Němec včera na prosbu Sportu o rozhovor nereagoval, deníku Aha jen krátce řekl: „Mám fotbal hodně rád, ale připouštím, že jestli tyhle poměry přerostou únosnou mez, tak skončím.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud