Michal Koštuřík
7. listopadu 2012 • 05:00

Ve Frýdku se chlubí kotlem, ale ženám zamykají toalety

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOINSPEKTOR | Na poměry MSFL je to kolos. Na stadion ve Frýdku-Místku se oficiálně vejde 12 400 lidí, což je ve třetí nejvyšší soutěži unikátní prostor. Místní čekají, až se do města vrátí druhá liga, aby jej mohli důstojně zaplnit. Na duel s Rosicemi dorazilo „jen“ 578 platících diváků.



Atmosféru však zajistili bouřlivou, na fanoušky s trubkami, bubny a silnými hlasivkami mohou být domácí pyšní. Stejně jako na zrekonstruovanou hlavní tribunu s novými sedačkami v klubových barvách, smontovanými tak, aby vytvořily nápis Frýdek-Místek. Šikovné a vkusné. O informovanost přítomných se stará hlasatel a veliká světelná tabule.

Inspektor deníku Sport se byl podívat na zápase MSFL ve Frýdku-Místku. Dámské záchody nejsou zrovna pohostinným místem...
Video se připravuje ...

Pro skutečné srdcaře jsou k dispozici betonové tribuny na stání s klandry, kde se usadila i skupinka nejhlučnějších příznivců, kterým přišli hráči po vítězné bitvě (2:0) poděkovat.

„Kotel“ hravě překřičel i psy, kteří měli o pár metrů nad nimi soutěž v agility. Taková atmosféra by slušela i druhé lize, kam by se Frýdek rád znovu probojoval. V konkurenci nadupaných celků Prostějova a Třince to ale v této sezoně moc reálně nevypadá, i když tým trenéra Duhana favoritům zdatně konkuruje.

Hodnocení inspektora deníku Sport

Stadion 8

Komfort 7

Občerstvení 7

Atmosféra 8

Atraktivita hry 6

Výsledná známka 7,2

Za lidové vstupné 30 korun nemusíte návštěvy litovat. Hlad zaženete chutnou grilovanou klobáskou za 40 korun, k níž vám ochotně dají i dva chleby a větší porci hořčice. K mání jsou i dva stánky s pitím a ještě na začátku listopadu se dalo bez zimního kabátu sedět na zahrádce před jedním z nich.

Součástí útrob areálu je restaurace Sport Club Stovky se základním občerstvením a zamčenými toaletami pro ženy. Klíč vám půjčí na baru. Bohužel, ženy jsou z nějakého důvodu v tomto směru na stadionu diskriminovány. Staré a skutečně nevábné záchodky ze strany tribuny jsou pro něžné pohlaví během utkání rovněž uzamčeny!

Možná je to lepší, v takovém prostředí by ženy a dívky vykonávaly potřebu skutečně s nechutí. Chlapi jsou větší tvrďáci. Zadrží dech, přivřou oči – a je to. S hygienou ovšem nemá tohle prostředí nic společného. Velké minus. Ale jinak to ve Frýdku zjevně dělají dobře.


V jakém horizontu chcete postoupit do druhé ligy?

„Chtěli jsme už minulý rok, nevyšlo to o bodík. Lidé si druhou ligu zaslouží, divácký zájem tu je. Jdeme postupnými kroky, chceme se nachystat po všech stránkách. Potřebujeme dodělat kabiny pro áčko a rehabilitační linku, abychom splnili licenční podmínky. Do stadionu už se investovalo sto milionů korun a pořád je co vylepšovat. Postoupit chceme i teď, i když to bude těžší než v minulé sezoně.“

Radomír Myška, předseda MFK Frýdek-Místek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud