Jan Podroužek
27. května 2011 • 14:39

ČESKÝ FOTBAL: Tým neprohrál 61 zápasů v řadě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam se na ně ve svých statistikách hrabe třeba slavný Arsenal. Fotbalisté 1. FC Boston Kluky drží famózní šňůru 61 zápasů bez porážky a během dvou let je čeká už druhý postup o soutěž výš – tentokrát do okresního přeboru Písecka.



Když mezi květnem 2003 a říjnem 2004 vytvořili svěřenci francouzského trenéra Arséna Wengera úchvatnou sérii 49 utkání bez prohry, svět je začal přezdívat příznačně „The Invincibles“ (Neporazitelní). Ještě dál ale zašel jihočeský celek z okresu Písek s netradičním fotbalovým jménem Boston Kluky. Celých 61 mačů už nenašly přemožitele! A mezitím si dokráčely pro druhý postup v řadě.

„Poslední prohra v soutěžním ročníku byla 30. srpna 2008. Tenkrát jsme prohráli v Bernarticích a přišli jsme o postup do třetí třídy, kam šel soupeř. Od té doby jsme odehráli 61 mistráků, z toho 52 vítězně a jen devětkrát z toho byla plichta,“ říká trenér a zároveň i kapitán Bostonu Miroslav Štěpán.

Podle svého jména by se ale měli hráči spíš klouzat po ledě, než běhat po pažitech. „Tenhle název jsme převzali od našich hokejistů. A ti ho zase přejali od klubu NHL Bostonu Bruins,“ vysvětluje Štěpán.

Vedle unikátní nekonečné série se místním fotbalistům povedla další parádní věc. Jako nováčci třetí třídy si pět kol před koncem sezony zajistili postup do okresního přeboru.

„Cílem pro letošní sezonu ve třetí třídě bylo hlavně hrát dobrý fotbal a udržet se v soutěži. To jsme pak během ročníku přehodnotili a stanovili si postup. A ten se podařil,“ neskrývá nadšení Štěpán.

Dvě rarity jsou za námi, ale je tu ještě jedna. Kluky jsou vesnička se zhruba 500 obyvateli. Přesto od roku 1998, co místní Boston funguje, zde několik let hrála dvě fotbalová mužstva. Vedle Bostonu ještě tradiční Sokol, který byl založen těšně po druhé válce.

„Chtěli jsme nejprve založit béčko Sokola, ale jeho činovníci byli rázně proti. Tak nezbylo, než zahájit činnost úplně nového klubu. A dneska už jsme zůstali jenom my,“ povídá Štěpán. „Největší zkušenosti má u nás borec z I. B třídy. A historicky nejlepším střelcem je Tomáš Benda se 109 góly! Kroutí tu už dvanáctou sezonu ze třinácti,“ uzavírá Štěpán.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud