Richard Šíma
9. června 2014 • 19:10

Z bundesligy do druhé ligy! Zdeněk Pospěch se vrací do rodné Opavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemský fotbal se dočká dalšího pozoruhodného návratu. Po šesti letech strávených v zahraničí se do Česka vrací bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch. Na prvoligové scéně ho ale neuvidíme. Pětatřicetiletý pravý bek, který v uplynulé sezoně ani jednou nechyběl v sestavě bundesligové Mohuče, se vrací do Opavy! A ta bude nováčkem druhé ligy.



Mohl by posílit kterýkoliv prvoligový tým u nás. V Mohuči ho přemlouvali, aby zůstal a prodloužil smlouvu. Ale Zdeněk Pospěch měl už dlouho jasno. Po skončení sezony 2013/14 se vrátí domů a bude hrát za Opavu. Jedině snad, kdyby Slezané nezvládli svůj boj o postup z MSFL do druhé ligy, rozhodl by se nakonec jinak. Ale to se nestalo, Slezský FC je už jistým postupujícím a těší se na svého odchovance.

Fakt, že Pospěcha nemohlo od rozhodnutí vrátit se z bundesligy rovnou do české druhé nejvyšší soutěže téměř nic odradit, muselo mít logicky nějaký pádný důvod. „Ano, ten důvod je pádný. Je jím má dcera. Chci jí být nablízku, to je teď pro mě priorita číslo jedna. Fotbal je až na druhém místě,“ řekl hráč, o němž se ví, že je už několik let rozvedený, nicméně jeho vztah k dceři Nele je mimořádně vřelý.

Návrat do reprezentace nemá smysl, říká PospěchFoto iSport.cz

Jediné, co mohlo Pospěchovy plány zhatit, by byl případný nepostup Opavanů zpět do druhé ligy.

„V takovém případě bych situaci řešil. Nějaké nabídky jsem měl. Vzal jsem je na vědomí, ale s nikým jsem nejednal. To by nastalo až ve chvíli, kdy by Opava nepostoupila. To se ale nestalo a já mám jasno,“ pravil Pospěch.

O návrat svého bývalého hráče do Česka se zajímal také ostravský Baník, v jehož dresu získal Pospěch v roce 2004 mistrovský titul. „Kontaktovali jsme ho, stáli jsme o něj, ale on nám netajil, že upřednostní Opavu,“ řekl Radek Slončík, sportovní manažer Baníku. „Rozumím mu. V Opavě začínal, chce jí vrátit, co mu v jeho počátcích dala, to člověk musí respektovat,“ dodal Slončík.

Pospěchovi vyprší v Mohuči smlouva na konci června, hráčem Opavy by se tak mohl stát prvního července.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud