24. března 2016 • 17:50

Tvrdý trest! Volešák vážně zranil protihráče, nezahraje si dva měsíce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zastavila na dva měsíce činnost záložníkovi druholigového Vyšehradu Ladislavu Volešákovi za surovou hru, která vedla k vážnému zranění protihráče.



Jednatřicetiletý středopolař v 17. kole druhé ligy v souboji loktem zlomil čelist karvinskému Janu Šislerovi, jenž musel na operaci. Volešák za svůj zákrok nebyl vyloučen a zápas dohrál.

Trenér brankářů Zlína Otakar Novák a vedoucí mužstva Jan Somberg dostali trest na čtyři zápasy za vulgární výrazy na adresu rozhodčího v duelu s Olomoucí. Prvně jmenovaný se navíc dopustil úmyslného narušení hry a musí zaplatit 10 tisíc korun, Somberg pak polovinu. Kondiční trenér Slavie Pavel Čvančara dostal za nevhodné chování k rozhodčímu v derby na Spartě důtku.

Disciplinárka zahájila řízení se Spartou i Slavií kvůli nevhodnému chování části diváků v derby. Stejný prohřešek bude komise řešit také se Zlínem po utkání proti Olomouci.

Sparťan Martin Frýdek nasbíral v sezoně osm žlutých karet a nebude moci nastoupit v příštích dvou kolech, stejně jako zlínský David Hubáček za vyloučení proti Olomouci. O polovinu nižší trest za čtyři napomínání si odpykají plzeňský František Rajtoral, slávista Josef Hušbauer, liberecký Michael Rabušic, jablonecký Ján Greguš, teplický Martin Fillo, příbramský Josef Divíšek a jihlavský Tomáš Kučera.

V druhé lize za čtyři žluté karty mají stejný trest Petr Literák z Frýdku-Místku, Radim Grussmann z Opavy, Martin Sladký z Táborska, Jan Sedlák z Karviné a František Mysliveček z Vyšehradu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud