Richard Šíma
8. června 2016 • 10:10

Šéf Olomouce Lébr odstoupil. Počká si, jak bude vypadat listina sudí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stalo se, co deník Sport avizoval. Josef Lébr už není předsedou představenstva Sigmy Olomouc. Včera večer na mimořádném zasedání představenstva na svou funkci rezignoval. Důvody? Zdravotní nesnáze, sebereflexe, ale zjevně také přetrvávající hořkost z konce sezony a způsobu, jakým Sigma sestoupila. Lébr, jenž vlastní cca 37 % klubových akcií, přislíbil finanční podporu do konce roku. Co bude dál? Expředseda připustil i možnost, že Sigmu opustí úplně.



Ladislav Minář jako sportovní ředitel nadále ano, Václav Jílek jako trenér ano, Josef Lébr v čele klubu už nikoliv. Takový je výsledek včerejšího zasedání představenstva Sigmy Olomouc. Lébrovo odstoupení je nepochybně nejdůležitějším výstupem sezení olomoucké klubové elity.

„K mému rozhodnutí mě vedly čtyři důvody,“ pravil Lébr poté, kdy se představenstvo v Olomouci rozešlo. „Mám zdravotní potíže, které musím vyřešit. Mám ale také sebereflexi a jsem si vědom své zodpovědnosti za sestup do druhé ligy. A pak jsou ještě dva důvody, o kterých zatím mluvit nechci, protože zatím neznám všechna fakta. Ale dodám, že si například počkám, jak bude vypadat listina rozhodčích pro příští sezonu,“ dodal Lébr.

Nyní už bývalého šéfa olomouckého klubu na konci sezony rozpálil způsob, jakým sudí Miroslav Zelinka řídil pro Sigmu klíčový záchranářský duel na hřišti Slovácka (prohra 1:2). A také to, jak si Zelinka vedl v předchozích kolech, kdy dvakrát za sebou řídil zápasy ohrožené Příbrami. Spekuluje se však také o tom, že Lébra unavila špatná atmosféra uvnitř klubu a jeho blízkém okolí, což ovšem nechtěl nijak komentovat.

Lébr je pro Sigmu klíčovou personou. Ze svých prostředků, případně z prostředků firem, které ovládá, sanuje rozpočet klubu zhruba z jedné třetiny. „Přislíbil jsem, že do konce roku budu dál klub podporovat,“ řekl. Co bude potom? Může se stát, že Lébr prodá své akcie a olomoucký fotbal úplně opustí? „Ano, tato možnost tady určitě je,“ pravil odstoupivší předseda.

Řízením klubu byl včera pověřen Petr Konečný, dosavadní místopředseda představenstva. Ten věří, že další krok, který by vedl k odloučení od klubu, už Lébr neudělá. „Oddechl jsem si, že v uvozovkách jen odstoupil z funkce. Věřím, že se do ní zase vrátí. V představenstvu dál zůstává,“ řekl Konečný, jenž zareagoval na Lébrova slova o možném definitivním odchodu: „Kdyby k němu došlo, byl by to pro Olomouc velký problém.“

Klubové představenstvo včera potvrdilo ve funkci trenéra Václava Jílka a ředitele Ladislava Mináře. „Odhlasovali jsme jednoznačný cíl, vrátit se do roka do první ligy,“ řekl Konečný a naznačil, že klub už nebude prodávat další hráče. „A budeme jednat i s některými, jimž končí smlouva a my bychom o jejich pomoc ještě stáli,“ pravil Konečný, aniž jmenoval. Je velmi pravděpodobné, že hovořil především o Michalu Ordošovi.

TOP 5 gólů Sigmy Olomouc v lize: Ordošův lob i luxusní přímák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud