23. října 2017 • 19:05

Kaya hrál za juniorku Sparty. Uvedl se ostrým faulem na červenou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turecký reprezentant měl být jedním z klíčových hráčů "nové" Sparty trenéra Andrey Stramaccioneho. Jenže obránce Semih Kaya si hned v prvním ligovém kole proti Bohemians (1:1) zlomil malíček na noze a čekala ho dlouhá pauza. Až téměř po třech měsících se turecký reprezentant dostal zpátky na hřiště, do formy se vrací ve sparťanské juniorce. V pondělním duelu proti Hradci Králové (1:2) Kaya ale na začátku druhého poločasu dostal po ostrém faulu červenou.



Letní posila letenského celku začala své angažmá v Praze nešťastně. V ligové premiéře proti Bohemians vydržel turecký reprezentant na hřišti jen 44 minut. Na konci prvního poločasu totiž utrpěl bolestivé zranění nohy a na nosítkách předčasně opouštěl hřiště.

Následná vyšetření odhalila zlomený malíček na pravé noze. Trvalo téměř čtvrt roku, než se šestadvacetiletý stoper dal do kupy a mohl znovu na hřiště.

Kaya vyběhl v pondělí v základní sestavě sparťanské juniorky proti Hradci. Na zápas ale nebude vzpomínat příliš v dobrém. Po sedmi minutách druhého poločasu okolo půlící čáry tvrdě zastavil protihráče a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu.

Oslabená Sparta pak na domácím hřišti dostala od Hradce dvě branky, v deseti lidech dokázala v závěru jen snížit na 1:2. Po dvanácti odehraných kolech patří letenskému celku v tabulce juniorské ligy čtvrtá pozice, proti Hradci šlo o třetí prohru v sezoně.

"Samozřejmě zápas ovlivnilo vyloučení Kayi, kdy si trochu ukopl míč a zbytečně šel do ostrého souboje, ale o tom už je fotbal," hodnotil utkání na klubových stránkách Sparty trenér juniorky Michal Horňák. "My jsme pak hlavně neměli dostat ty dva góly. Byl to pro nás trochu smolný zápas. Měli jsme víc ze hry, ale soupeř to zvládl takticky, a tak jsme prohráli," dodal.

Kaya přišel do Sparty v létě z Galatasaraye, na Letné podepsal tříletou smlouvu. Kvůli zranění ale stihl odehrát pouze úvodní zápas v nepovedeném předkole Evropské ligy na hřišti CZ Bělehrad, po dalším duelu s Bohemians přišla dlouhá pauza.

Teď Kayu čeká tvrdý boj o to, aby si v širokém sparťanském kádru znovu vybojoval místo v základní sestavě.

Sparta - Bohemians: Kaya musí střídat, zranil si nohu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Sparta 0:3. Výhru zařídil Šuralův hattrick
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud