4. května 2016 • 04:40

Spartu ničí marodka! Na Jablonec půjde s dorostem, nejstarší bude Štěch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, dnes uvidíte jinou Spartu. Mladou a talentovanou. Do odvetného semifinálového utkání MOL Cupu s Jabloncem (17.30) půjde v okysličené sestavě s desítkou juniorů a dorostenců. „Starším“ hráčem by měl být pouze šestadvacetiletý gólman Marek Štěch. Obstojí proti zkušenějšímu soupeři a podaří se jim zvrátit nepříznivý výsledek z prvního zápasu (0:2)?



Výrazně obměněná sestava Sparty je důsledkem velké marodky, která zasáhla napříč kabinou téměř všechny. Stoprocentně zdraví jsou de facto jen čtyři hráči z pole – Costa , Petr Jiráček, Ladislav Krejčí a Kehinde Fatai. Ostatní svěřence Zdeňka Ščasného trápí menší či vážnější zdravotní trable.

Trenérský štáb s vedením klubu nicméně usoudil, že než zdravou čtveřici implantovat do kombinované sestavy, bude lepší dát v odvetě s Jabloncem prostor jedenáctce složené z talentovaných mladíků, kteří ovládli juniorskou i dorosteneckou ligu. Navíc v situaci před sobotním ligovým utkání s Libercem, se kterým Sparta nesmí prohrát, jinak by si vážně zkomplikovala souboj o druhé místo. V případě neúspěchu by se Slovan dotáhl na jediný bod.

Jak by mohla vypadat sestava Sparty

Štěch (26 let) - Kadlec (21), Piško (20), Březina (19), Čmelík (19) - Wiesner (18), Matoušek (21), Sáček (19), Plachý (18) - Turyna (18), Čapek (18).

Do tréninku se zapojilo celkem deset hráčů z dorostu a čtyři z juniorského týmu, což mimo jiné narušilo program devatenáctky. Včerejší zápas se Slováckem musela odehrát v improvizované sestavě. Z velké části ji tvořili hráči z mladší kategorie, vesměs ročníky 1999. A uhráli se staršími protivníky remízu 1:1.

Trenérem Sparty U19 je David Holoubek, který se pro dnešní zápas přesune na lavičku prvního týmu a bude po ruce kouči Ščasnému, protože povahu i fotbalové kvality všech mladíků zná do nejmenších detailů.

Dorostence letenského klubu však nečeká snadný zápas. Jablonec si veze nadějný výsledek z prvního zápasu 2:0. „Což není optimální,“ okomentoval ho Ščasný. A celkově má k postupu do finále Mol Cupu blíž. Do odvety vstupuje v roli favorita.

„Výsledku 2:0 z prvního duelu si nesmírně vážíme. Doma jsme neinkasovali, což je v pohárových zápasech hrozně důležité. Pro kluky to byl impuls, že se dá hrát opravdu s každým. Ale uvědomujeme si, že odveta bude ještě těžká,“ uvedl jablonecký kouč Zdenko Frťala po prvním střetu. Avšak cíl se nemění. „Chceme do finále,“ prohlásil záložník Martin Pospíšil.

V předchozí sezoně se to Jablonci povedlo, až ve finále ho zastavil Liberec v penaltovém rozstřelu.

Teplice - Sparta: Frýdka po faulu odnesli. Trestný čin, zuřil Ščasný
Video se připravuje ...

MARODKA SPARTY

Zranění do konce sezony
Mario Holek
Ondřej Mazuch
Martin Frýdek
Josef Šural

Krátkodobá zranění/nemoc
Jakub Brabec
Tiémoko Konaté
Lukáš Mareček
Bořek Dočkal
Marek Matějovský
Lukáš Vácha
Lukáš Juliš
David Lafata

S rizikem obnovení zranění
Ondřej Zahustel

Rozumná odpověď! Blonďatá reportérka zpražila kousavého kouče Sparty Ščasného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud