23. července 2016 • 16:50

Kuriózní pohár: Matušovičova show v kabině i zapomenuté prodloužení

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas nové sezony a hned přehmat rozhodčího. V utkání předkola MOL Cupu, tuzemské pohárové soutěže, mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Havířovem zapomněl hlavní arbitr Škrobák na prodloužení zápasu o dvakrát patnáct minut. Když po základní hrací době skončil duel 0:0, hned se šlo na penalty. „Překvapilo mě to, ještě jsem se na to ptal,“ říká Martin Pecha, předseda klubu a sekretář Frýdlantu. Jeho tým v rozstřelu soupeři z divize podlehl a v kabině pak mohl slavit hrající trenér vítězů Miroslav Matušovič se svým týmem. A rozjel to pořádně!



Frýdlant se na pohárový souboj těšil, na penalty prohrál, ale nedostal šanci poprat se o postup v prodloužení. Hlavní arbitr, zřejmě podle tradice z minulosti, hned zavelel k rozstřelu. Domácí předseda nad tím jen pokrčí rameny. „Zápas jsme si i natáčeli na video, nevěděl jsem, zda je to třeba. Nebyl tu sice delegát, ale vyptával jsem se, zda se nemá hrát prodloužení. Ale šlo se hned na penalty,“ říká Pecha.

Šéfa BFK Frýdlant také zajímalo, zda jde o velký problém. Sám nehodlá podávat nějaké protesty kvůli tomu, že se prodloužená na jeho hřišti nekonala. „Určitě nebudeme chtít, aby se třeba zápas opakoval. My jsme s Havířovem odehráli vyrovnaný zápas a soupeř byl při penaltách prostě šťastnější,“ doplnil směrem k pátečnímu pohárovému duelu.

Že chybělo utkání prodloužení, se pochopitelně neřešilo ani v kabině vítězů, tam se slavilo a proslov měl pochopitelně hrající trenér Miroslav Matušovič.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu, oslavy v kabině v čase 8:30.

„Cíl se splnil, chtěli jsme postoupit a zahrát si doma proti soupeři z druhé ligy,“ vykládal. Teď se jeho Havířovu postaví rival z Třince a tam bude muset podat Matušovič a spol. lepší výkon. „Myslel jsem si, že dokážeme proti Frýdlantu rozhodnout už v normální hrací době. Ale to se nám nepodařilo,“ dodal na internetových stránkách klubu.

Pak už si ale Havířovští užívali prvního vítězství v sezoně, a jak dokazuje video, chybějící prodloužení jim radost rozhodně nepokazilo. A exligista Miroslav Matušovič byl i při oslavách v hlavní roli.

Miroslav Matušovič je hrajícím trenérem Havířova.
Miroslav Matušovič je hrajícím trenérem Havířova.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud