25. června 2016 • 14:52

Fotbalový pohár by se měl od nové sezony hrát bez odvet. Prý kvůli Spartě

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový pohár by se měl od nové sezony hrát bez odvet, a to od předkola až do finále. Na dnešním losovacím aktivu klubů ČFL a divizí o tom informoval místopředseda FAČR Roman Berbr. Až dosud se hrálo osmifinále, čtvrtfinále a semifinále dvoukolově. Změnu ještě musí potvrdit výkonný výbor.



Jako důvod změny Berbr uvedl skutečnost, že Sparta nastoupila letos v květnu k odvetnému utkání semifinále MOL Cupu proti Jablonci s juniory a dorostenci.

"Předkolo a první kolo bude stejné jako dřív, od druhého kola se ale už bude hrát jednokolově. Platí, že doma bude hrát vždy amatérský tým a bude se to losovat vše dohromady, id Hlučína až po Aš. Říkám to proto, abyste se pak nelekli, až k vám přijede Baník Ostrava," poznamenal Berbr.

Kromě toho upřesnil, že při nerozhodném výsledku přijde hned na řadu penaltový rozstřel - případné prodloužení by se konalo až při finálovém střetnutí.

Berbr rovněž oznámil, že po oddělení první a druhé ligy spadá do jeho gesce i celostátní dorostenecká liga. "Naposledy to byl chaos. Rozumím, že se budou zápssy překládat, když někomu budou chybět třeba čtyři reprezentanti, ale s absencí tří hráčů si musí kluby umět poradit. Tady odklady nebudeme tolerovat," řekl místoředseda FAČR.

Milan Piško ze Sparty v souboji s jabloneckým útočníkem Stanislavem Teclem
Milan Piško ze Sparty v souboji s jabloneckým útočníkem Stanislavem Teclem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud