Kryštof Rossmann
1. listopadu 2017 • 21:18

Liberecký spasitel Pulkrab: Kdybych dal gól ve dvacáté minutě, byl by klid

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovan měl v MOL Cupu namále. Proti Karviné dlouho prohrával a spasil ho až Matěj Pulkrab, který vyrovnal šest minut před koncem. Dobrý výkon nakonec vyšperkoval ještě druhou brankou, když zvyšoval vedení Liberce v prodloužení. Parta okolo trenéra Trpišovského nakonec vyhrála 5:3 a potvrdila tak dobrou formu. „Byla to obrovská úleva, chceme soutěží postupovat dál. Evropa je přeci jen velmi zajímavý cíl,“ prozradil Pulkrab.



Jak zápas vaším pohledem vypadal?
"Pršelo a byla zima, takže to byl takový hurá fotbal. Trochu to skákalo, na tomto terénu to šlo očekávat. Začali jsme výborně, kdybychom přidali druhý gól, tak jsme mohli zápas v klidu dohrát. Naopak jsme po hloupých chybách dvakrát inkasovali. Ve druhé půli jsme byli na balónu a věřil jsem, že vyrovnáme. Nakonec to tam takovým zvláštním způsobem doskákalo. Naštěstí jsme poté už v prodloužení nepřipustili žádnou zápletku, dali jsme góly a dohráli jsme zápas s pohodlným vedením."

Neuspalo vás trochu brzké vedení?
"Nemyslím, hráli jsme pořád stejně. Trochu jsme možná byli uspokojení, ale ne nějak výrazně."

Jste blízko vedení tabulky střelců MOL Cupu. To určitě potěší.
"Už v minulé sezóně za Spartu jsem vstřelil v každém zápase gól. I teď to tak mám, tak doufám, že bude série pokračovat. Góly proti Karviné byly asi důležitější, ale i v Hodoníně jsem dával první branku. Vyhráli jsme sice 4:0, nicméně jsme se nemohli dlouho prosadit. Jsem rád, že můžu pomoct týmu."

Jak jste vůbec vstřelil gól na 2:2? Hlavou?
"Přesně. Ležel jsem, popostrčil jsem břichem a hlavou jsem ze země zakončil. To se mi ještě nestalo. Už jsem nějaké kuriózní góly dal, ale takový ještě ne."

Jste střelcem v posledních minutách. Vstřelil jste gól v závěru v lize proti Zlínu, v poháru Hodonínu a teď taky.
"Snažím se dávat góly bez ohledu na čas. I na začátku jsem měl blízko gólu. Je škoda, že jsem neproměnil šanci ve dvacáté minutě. Byl by klid. Neřeším ale, kdy dám gól já nebo kdokoliv jiný. Hlavně, že padne."

Úleva asi musela být velká, že?
"Obrovská. Určitě chceme postupovat soutěží dál, Evropa je velmi zajímavý cíl. Neměli jsme žádné vyložené šance, každopádně jsme drželi míč. Ulevilo se mi a dokonce jsem věřil, že můžeme dát ještě do konce základní hrací doby gól a zvládnout to."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud