Jonáš Bartoš
2. října 2015 • 12:44

Jak slavil Liberec výhru? Gólman dostal pusu, trenér hledal kšiltovku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Probouzejí se z neuvěřitelného snu. Ano, je to pravda. Fotbalisté Liberce přemohli obra z Marseille, mnozí hráči tomu možná doteď nechtějí věřit. Radost po heroickém představení nebrala konce. Jeden z hrdinů večera, gólman Tomáš Koubek, dostal pusu od svého spoluhráče Lukáše Pokorného, trenér Trpišovský dokonce v euforii zahodil svou oblíbenou kšiltovku.



Domácí Marseille si nepřipouštěla žádné problémy. Před duelem Evropské ligy s Libercem místní novináři dokonce okatě přehlíželi nadcházející utkání a neustále se ptali na víkendový šlágr s PSG.

Jaké překvapení se pak zjevilo ve francouzských obličejích, když po čtvrteční partii s Libercem svítilo na tabuli skóre 0:1. "Kluci z Marseille vypadali, že se zastřelí," vtipkoval o náladě v táboru poražených soupeřů Vladimír Coufal, autor vítězné branky.

V zápase přitom Marseille zle tlačila, celkem vyslala na libereckou bránu 33 střeleckých pokusů, z nich jedenáct šlo na branku. Převaha byla drtivá. Jenže Liberec vypálil přesně jednou - a Coufal zamířil rovnou do sítě!

„Jsem hrdý na své kluky, kteří tady vyhráli. Měli jsme obrovské štěstí, asi se za nás modlili všichni blízcí a všichni, kdo nám fandí," líčil po utkání šťastný trenér Jindřich Trpišovský.

Závěr byl neskutečné drama. Otřesený soupeř, který si absolutně nedokázal představit možnost ztráty, naprosto nechápal. Když v samotném závěru gólman Koubek bezpečně lapil jeden z mnoha centrů domácího souboru, dostal od stopera Lukáše Pokorného pusu.

"Polibek s jedním z hrdinů dnešního večera, ale zvládli jsme to jako tým!" zdůraznil na twitteru Pokorný.

V Liberci se vytvořil báječný kolektiv. Také proto byly oslavy slavného triumfu plné euforie. "Tým a parta je prostě nejvíc, potom jde dosáhnout všeho," ocenil sílu mužstva na svém twitteru autor vítězné trefy Vladimír Coufal.

Mimořádný příběh píše trenér Jindřich Trpišovský, nadaný kouč, který ještě minulou sezonu křižoval druholigové trávníky s Viktorií Žižkov. Když přišel mezi novináře, neměl na hlavě pověstnou baseballovou čepici. "Já ji hodil mezi lidi,“ přiznal. „Nemáte nějakou,“ ptal se hned kustoda.

Euforie byla obrovská a zasloužená. Liberec si vychutnává jedno z největších vítězství ve své klubové historii. „Budeme na to vzpomínat do konce života,“ netajil Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud