17. března 2016 • 23:35

Liverpool vyřadil v bitvě gigantů United, dál jde i obhájce Sevilla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu po remíze 1:1 v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy vyřadili Manchester United a postoupili do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku prošly tři španělské týmy. Sevilla po výhře 3:0 bez problémů vyřadila Basilej. Valencie ve španělském souboji i přes domácí výhru 2:1 ztroskotala na Bilbau a Villarrealu stačila v Leverkusenu k postupu bezbranková remíza. Druhou výhrou nad Tottenhamem stvrdil postup Dortmund.



Sevilla proti Basileji rozhodla skvělým závěrem prvního poločasu. Obhájce trofeje z posledních dvou let během deseti minut nastřílel švýcarskému týmu tři góly. Českého brankáře Tomáš Vaclíka nejprve překonal hlavou Remi a poté dvakrát z bezprostřední blízkosti Gameiro. Celý zápas odehrál za Basilej také obránce Marek Suchý.

Končí i Michal Kadlec, který odehrál závěrečných 17 minut při porážce Fenerbahce v Braze 1:4. Turecký tým měl sice z prvního zápasu náskok 1:0, ale v odvetě viděl za vyrovnaného stavu červenou kartu Topal a portugalský tým toho třikrát dokázal využít. Postupový gól vstřelil Stojiljkovič jen minutu po příchodu českého obránce na hřiště. Turecký celek závěr zápasu nezvládl a jeho hráči uviděli další dvě červené karty.

Manchester United na Old Trafford musel dotahovat ztrátu 0:2 z prvního zápasu. Dlouho si vedl dobře, Anthony Martial z pokutového kopu v 32. minutě manko snížil. Mignolet už předtím musel vytáhnout Lingardovu hlavičku a těsně mimo stříleli Martial a Rojo.

I Liverpool byl aktivní a De Gea v brance United skvěle zakročil proti Coutinhově střele. Sturridge pálil do břevna a Henderson jen těsně vedle. Rozhodující se nakonec ukázal skvělý průnik Coutinha, který ho zakončil obloučkem přes domácího brankáře. United už na gól z konce prvního poločasu reagovat nedokázali a s Evropskou ligou se loučí.

Dortmund potvrdil suverénní postup přes Tottenham vítězstvím i v druhém zápase. Borussia v Londýně vyhrála po dvou brankách Aubameyanga 2:1 a potvrdila roli velkého favorita na celkové vítězství.

Manchester United - Liverpool 1:1 (1:1)
Branky: 32. Martial z pen - 45. Coutinho. První zápas 0:2, postoupil Liverpool.

Anderlecht - Šachtar Doněck 0:1 (0:0)
Branka: 90.+3 Eduardo. ČK: 86. Mbodji - 84. Kučer. První zápas 1:3, postoupil Šachtar.

FC Sevilla - Basilej 3:0 (3:0)
Branky: 44. a 45. Gameiro, 35. Rami. První zápas 0:0, postoupila Sevilla.

Tottenham - Dortmund 1:2 (0:1)
Branky: 74. Son Hung-min - 24. a 71. Aubameyang. První zápas 0:3, postoupil Dortmund.

Braga - Fenerbahce Istanbul 4:1 (1:1)
Branky: 11. Hassan, 69. Josué z pen., 74. Stojiljkovič, 83. Rafa Silva - 45.+3 Potuk. ČK: 66. Topal, 87. Potuk, 90.+7 Sen (všichni Fenerbahce). První zápas 0:1, postoupila Braga.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud