15. září 2016 • 15:00

Ščasný: Konaté? Spartu opustil, když ho potřebovala nejvíc, tým ho nepřijme

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl si vynutit odchod ze Sparty, za letenský tým odmítal nastoupit, daleko více slyšel na nabídku rumunské Steauy Bukurešť, která šestadvacetiletého ofenzivního fotbalistu lákala. Tiémoko Konaté se však vytouženého trejdu nedočkal. A nijak mu nepomohla ani pozdější lítost. "Neumím si představit, že by se vrátil do kabiny," reagoval na předzápasové tiskové konferenci před zápasem Evropské ligy se Southamptonem (ONLINE 21:05 na iSport.cz) kouč Zdeněk Ščasný.



„Hezké odpoledne mým fanouškům. Chtěl bych vám vysvětlit, proč jsem mlčel a nechodil tři dny na tréninky. Byl jsem fyzicky i psychicky vyčerpaný,“ psal před časem na sociálních sítích Konaté. (VÍCE ZDE >>>)

Ani to mu však u kouče Letenských nijak nepomohlo. "S vedením jsem o Konatém jednal, není to otázka posledních dnů. Vyjádřil jsem to, co cítím. Vůbec to není o tom, že bych jeho jednání nedokázal překousnout, není v tom žádná ješitnost, nebo že bych mu nechtěl odpustit," vysvětloval Zdeněk Ščasný.

Tisková konference Sparty před duelem v Southamptonu
Video se připravuje ...

Devětapadesátiletý kouč však záložníka Pobřeží slonoviny na soupisce pro Evropskou ligu má, za českého vicemistra by tak teoreticky mohl nastoupit. Naděje na návrat Konatého do týmu je však podle Ščasného prakticky vyloučená.

"Postoj kabiny je takový, že si jeho návrat neumím představit. Ne že bych se hráčů ptal, ale cítím to tak. Konaté by jen těžko hledal cestu zpět k hráčům. Mužstvo opustil v době, kdy ho nejvíc potřebovalo, neumím si tedy představit, že by ho kabina vzala zpátky," pokračoval trenér.

Konaté si na malér zadělal těsně před ligovým zápasem s Bohemians, kdy neodrazil na trénink. Od té doby na sebe rudý dres navlékl jen jednou, a to jako člen juniorského týmu.

„Chtěl bych se omluvit fanouškům i spoluhráčům. Doufám, že si opět získám vaše srdce, děkuju, Timmy,“ psal Konaté. Jeho přání však zůstane minimálně u fotbalistů prozatím nevyslyšeno.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Zdeněk Ščasný a Lukáš Vácha na tiskové konferenci Sparty před zápasem v EL
Video se připravuje ...

Tisková konference Sparty před utkáním se Southamptonem
Video se připravuje ...

Lukáš Vácha a Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci před zápasem se Southamtonem
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty se chystají na zápas Evropské ligy proti Southamptonu
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud