7. prosince 2016 • 21:00

Prázdné San Siro! Sparta v Itálii netáhne, přijde sotva 10 000 fanoušků

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA – Sparta netáhne. Inter Milán neočekává, že by poslední utkání v Evropské lize s českým klubem nalákalo do hlediště desítky tisíc fanoušků. Odhadem jich dorazí na San Siro 5000, dalších 2500 přicestuje z Prahy. Italský klub navíc hodlá v duelu, v němž není výsledek podstatný, šetřit hned několik hvězd.



„Asi můžeme očekávat, že italských fanoušků moc nepřijde. Samozřejmě, že to zamrzí. Ale nemůžeme si myslet, že bychom byli tak atraktivní soupeř, abychom vyprodali San Siro,“ pronesl trochu smutně Mario Holek, který ve čtvrtečním utkání nastoupí uprostřed záložní řady vedle Lukáše Marečka.

Pořadatelé se domnívají, že návštěva nepřekročí ani deset tisíc diváků. Střízlivé odhady mluví o sedmi až osmi tisících, což je na osmdesátitisícový stadion hodně málo.

„O to víc si vážím sparťanských fanoušků, kterých přijede téměř 2500. Snad vytvoří podobnou kulisu jako například na jaře na Laziu, kde se nám zápas povedl. Moc se na jejich podporu těšíme a pokusíme se kvůli nim o co nejlepší výsledek,“ vzkázal Holek.

Utkání neláká domácí fandy ze dvou důvodů: zaprvé o nic nejde (kromě prestiže a prémií), zadruhé k němu Inter přistoupí pomalu jako k přípravě. Z nominace vynechal plno hvězd, šanci dostanou náhradníci.

Útočník Sparty Pulkrab: Jako fanoušek AC Milán se na Inter těším
Video se připravuje ...

„Ale asi je jedno, jestli nastoupí s béčkem nebo céčkem. Pořád disponují širokým kádrem, takže rozdíl nebude znatelný. Čeká nás těžký zápas,“ upozornil zkušený stoper či záložník.

Sparťané si první postupové místo pojistili už vítězstvím nad Southamptonem (1:0), nicméně hrát na San Siru, byť poloprázdným, je samo o sobě velkou motivací. „Je to svátek,“ netají Holek. „Díky postupu je atmosféra v kabině uvolněnější. Je to znát. Ale cestovali jsme se, abychom si zápas užili. A snad to bude vidět.“

Lákadlem je i to, že Sparta může v Itálii zanechat výraznou stopu. Po vyřazení římského Lazia v jarních bojích Evropské ligy a letošní výhře nad Interem (3:1) by s případnou neprohrou v nejbližším střetnutí dost možná vytvořilo z Letenských jakýsi postrach italských týmů.

„Ale na Interu to určitě nebude jednoduché. Až po zápase si můžeme říct, jestli jsme postrachem. Každopádně si myslím, že v podvědomí Italů můžeme být,“ dodal Holek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud