Jakub Konečný
8. prosince 2016 • 04:59

Holoubek zůstane trenérem Sparty! Vrba odmítl, klub to brzy potvrdí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani Jindřich Trpišovský, ani Pavel Vrba, vše zůstane tak, jak to už přes dva měsíce funguje. Stejně jako dnes v Evropské lize proti Interu bude i na jaře faktickým hlavním trenérem Sparty David Holoubek, kterého zastřeší kolega s potřebnou licencí – zřejmě Zdeněk Svoboda. Byť se vedení klubu této kamufláži dlouho zpěčovalo, nakonec uznalo její praktické aspekty a možná už zítra jí dá oficiálně zelenou.



Vedení letenského klubu potvrdí Davida Holoubka v roli hlavního trenéra už brzy. „Směřuje to k tomu, de facto už žádná jiná varianta ani není ve hře,“ potvrdil deníku Sport dobře informovaný zdroj.

Hledání náhrady za odvolaného Zdeňka Ščasného, který se pakoval na sklonku září po domácí prohře v derby se Slavií, tak končí zřejmě nejlogičtějším řešením. Holoubek totiž svůj záskok zvládl nad očekávání dobře.

Čtyřmi výhrami v řadě, které znamenají vítězství v silné skupině Evropské ligy a postup do jarních bojů, si vybudoval zejména u fanoušků v podstatě kultovní postavení. A zároveň si důrazně řekl o prodloužení mandátu, který měl trvat původně jen pár zápasů a pak se protáhl na šedesát dnů. Tak dlouho totiž platí výjimka, podle které směl figurovat jako hlavní trenér, byť nedisponuje potřebným trenérským vzděláním.

David Holoubek si na Spartě rychle získal velkou oblibu u fanouškůFoto Dominik Bakeš (Sport)

Právě Holoubkova chybějící licence byl důvod, kvůli němuž šéfové Sparty hledali původně důstojnější východisko. Přes dva měsíce byl jejich prioritou liberecký kouč Jindřich Trpišovský, jenže tomu nakonec přišlo žinantní opouštět tým, který v lize přezimuje na 13. místě jen dva body od sestupového propadliště.

A ve slepé uličce skončil i kontakt s Pavlem Vrbou. S někdejším reprezentačním trenérem se sešel letenský sportovní ředitel Tomáš Požár v úterý a Vrba mu sdělil, že nevidí důvod vyměnit lukrativní kontrakt v Anži Machačkala za nejisté dobrodružství v klubu, kde by vzhledem ke své plzeňské minulosti nebyl zejména radikálními fanoušky vítán.

„Přání pokračovat v tomto složení je jedna věc a realita druhá. To není otázka na mě, ale na vedení ACS. Uvidíme,“ prohlásil včera Zdeněk Svoboda, který nyní vystupuje jako trenér Sparty. Brzy bude definitivně jasno. Možná už zítra.

DALŠÍ PODROBNOSTI O DAVIDU HOLOUBKOVI I ZAJÍMAVOST TÝKAJÍCÍ SE BOŘKA DOČKALA ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana čtvrtečního vydání deníku Sport Titulní strana čtvrtečního vydání deníku SportFoto sport


Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

David Holoubek si na Spartě rychle získal velkou oblibu u fanoušků
David Holoubek si na Spartě rychle získal velkou oblibu u fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud