Pavel Janega
15. února 2017 • 17:26

Tajemný Požár. Rusům odmítl říct cokoliv z plánů Sparty na Rostov

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Sestava? Jiné rozestavení? Hráči na marodce? Nejlepší borci z Rostova? Nepustil ani Ň. Trenér Sparty Tomáš Požár si před ruskými novináři nechal veškeré taktické a personální plány před zítřejším úvodním utkání vyřazovací části Evropské ligy pro sebe.



Před rokem Sparta vyhrála v Krasnodaru 3:0. Od té doby se ale celkem proměnila, je teď silnější?
„Určitě zkušenější o jarní a podzimní účast v evropských pohárech. Tým se trošku obměnil, to je pravda. Ale máme pocit, že jsme dostatečně silní a odhodlaní, abychom uspěli. A porovnávat obě mužstva? Věřím, že současný tým je připraven na to, aby zaznamenal podobný úspěch jako loni."

Vtipné je, že i tenkrát měla Sparta menší problémy s odletem. Jste v tomto pověrčivý?
„Uvidíme, jestli to bude stačit. (směje se) Spíš je to shoda okolností. Tenkrát jsme navíc nezaznamenali nic tak tragického jako dneska." (jeden z pasažérů měl panický záchvat a do Ruska neodletěl - pozn. autora)

Nepřemýšlel jste, že byste vyrukoval na Rostov s rozestavením 3 – 5 – 2 jako tehdy v Krasnodaru? Navíc čtvrteční soupeř praktikuje podobný styl...
„Uvidíme zítra, jestli takhle nastoupíme... Přemýšleli jsme samozřejmě o různých variantách, ale nechte se překvapit." (usmívá se)

O složení sestavy jasno máte, nebo nad nějakými posty ještě váháte?
„Ještě máme před sebou jednu tréninkovou jednotku, ale máme jasno v tom, jak bychom chtěli hrát a v jaké základní sestavě."

Trenér Sparty Tomáš Požár nechtěl potvrdit, zda s týmem pojede do Ruska i Tomáš Rosický
Trenér Sparty Tomáš Požár nechtěl potvrdit, zda s týmem pojede do Ruska i Tomáš Rosický

Kteří hráči s vámi neodletěli do Rostova z důvodu zranění?
„Ti, kteří letěli, jsou připravení a netrápí je žádné zdravotní komplikace. Ostatní ještě nejsou v takovém stavu, aby mohli ve čtvrtek nastoupit, takže jsme je nechali v Praze. Tyto hráče jistě znáte, není jich málo, asi je nemusím všechny jmenovat." (usmívá se)

Překladatel do ruštiny: "Říkal jste Zahustel , Kadlec...?"

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík: "Nejmenovali jsme nikoho." (směje se)

Kdo je podle vás nejlepším hráčem Rostova?
„Určitě nebudu jmenovat jednotlivce z tábora soupeře. Nicméně jen obecně řeknu, že jsou tady hráči, kteří by se nám líbili ve Spartě." (směje se)

Rostov přiletěl rovnou z teplého tureckého soustředění. Může to být výhoda, když předpověď počasí v době utkání hlásí minusové teploty?
„Zítřejší zápas nám asi odpoví. Jestli je to výhoda? Uvidíme, čí plán bude lepší. Ale nemyslím si, že tyto faktory budou rozhodující."

V přípravě jste porazili Zenit Petrohrad. Můžete porovnat tento tým s Rostovem?
„Bylo to velmi dobré a přínosné utkání. Oba týmy jsou velmi kvalitní, ale každý z nich hraje trošku jiným způsobem, v tom je rozdílnost. Ale byli jsme za tuto konfrontaci rádi. Zenit má dobré individuality i organizaci hry."

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud