28. září 2017 • 22:54

Lokomotiv Moskva - Zlín 3:0. Ševci propadli v úvodu, manko nestáhli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Fastavu Zlín další body v Evropské lize nepřidali. Z Moskvy se domů vrací s prázdnou, jelikož tamnímu Lokomotivu podlehli 0:3. Rozhodl o tom drtivý nápor domácích v úvodních sedmnácti minutách, kdy padly všechny tři branky, jejichž autorem byl Bruno Fernandes. Šlo o vůbec nejrychlejší tři góly jednoho hráče v Evropské lize od začátku zápasu. Zlín se sice snažil s výsledkem něco udělat, měl 15 střeleckých pokusů, v koncovce se mu však nedařilo. Po dvou kolech má na kontě jediný bod a žádný vstřelený gól. Ve skupině F je na posledním místě.



Ráz utkání mezi vítězi českého a ruského poháru udal již úvod. Stoper Gajič po 60 vteřinách hry nezvládl souboj s ruským reprezentantem Alexejem Mirančukem, při snaze odkopnout míč ho trefil ve vápně do obličeje a sudí po krátkém váhání správně nařídil pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Fernandes.

V šesté minutě přišla další rána po portugalské spolupráci. Mistr Evropy Éder našel při brejku Fernandese a ten střelou k bližší tyči zvýšil na 2:0. A v 17. minutě Fernandes završil hattrick po asistenci Mirančuka. Rychleji od úvodního hvizdu ještě žádný hráč v Evropské lize tři branky nedal. Dosavadní rekord držel s 28 minutami Stefanos Athanasiadis z PAOK Soluň z roku 2014.

Záložník Zlína Petr Jiráček při zápase na Lokomotivu Moskva
Záložník Zlína Petr Jiráček při zápase na Lokomotivu Moskva

Fernandesův hattrick za 15 minut jen těsně zaostal za nejrychlejším tříbrankovým zápisem v Evropské lize během hry, o který se mezi 61. a 72. minutou postaral Claudiu Keserü v dresu Steauy Bukurešť také v roce 2014.

Zlín se z raketového nástupu domácích oklepal a několikrát zazlobil v útoku. Diop ale nedokázal přesně přihrát Ekpaiovi, který mohl mířit do odkryté branky. Traoré v dobré pozici pálil nad, stejně jako vzápětí Železník.

Hned v úvodu druhé půle vystrašil domácího gólmana tvrdou střelou Gajič, ale těsně minul. Také druhý ze stoperů Bačo po standardní situaci o kousek přestřelil.

Lokomotiv zdramatizování zápasu nedovolil a výhru si v klidu pohlídal. Ševci prohráli i páté soutěžní utkání v sezoně na hřištích soupeřů a dali v nich jediný gól.

Góly

Domácí: 2. Manuel Fernandes, 6. Manuel Fernandes, 17. Manuel Fernandes

Hosté:

Sestavy

Domácí: Guilherme – Lysov, Pejčinović, S. Kvěrkvelija, Ignatěv (88. Rotenberg) – Manuel Fernandes, Igor Denisov, Tarasov, Farfán (46. Anton Mirančuk) – Éder, Alexej Mirančuk (78. Kolomejcev).

Hosté: S. Dostál – Matejov (65. Kopečný), Bačo, Gajič, Holzer, Ekpai, Traoré, Jiráček, V. Vukadinovič – Železník (46. Mehanović), Diop (79. Beauguel).

Náhradníci

Domácí: Kasajev, Kolomejcev, Rotenberg, Denisov, Medveděv, Barinov, Mirančuk

Hosté: Zlámal, Beauguel, Janíček, Hnaníček, Bartošák, Kopečný, Mehanović

Karty

Hosté: V. Vukadinovič, Jiráček

Rozhodčí

Evans – Thomas, Bird

Stadion

Stadion Lokomotiv, Moskva

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Lok. Moskva 6 3 2 1 9:4 11
2. FC Kodaň 6 2 3 1 7:3 9
3. Tiraspol 6 2 3 1 4:4 9
4. Zlín 6 0 2 4 1:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud