Michal Koštuřík
27. září 2017 • 16:48

Moskva plná fotbalu. Po United přijel Zlín, Holzer zjišťoval info v Dánsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Dvanáctimilionová Moskva, kde se dnes slunce neprodralo skrz mračna, je tento týden hlavním městem evropského fotbalu. V úterý v Lize mistrů Liverpool na Spartaku, dnes Manchester United na hřišti CSKA. A zítra? Lokomotiv v Evropské lize proti Zlínu…„To je ten nejlepší zápas, ne?,“ reagoval s úsměvem manažer Fastavu Zdeněk Grygera před bitvou s ruským obrem.



Už jsou na místě. V kompletní sestavě, plní očekávání. Fotbalový Zlín bude zítra večer čelit největší výzvě své novodobé historie. V Moskvě se postaví Lokomotivu s dvoumiliardovým rozpočtem a osobnostmi evropského formátu Farfánem, Éderem, Denisovem, Fernandesem… Vítěze MOL Cupu dorazilo povzbudit na šedesát fanoušků, přímo s hráči v letadle cestovali dva.

Ačkoliv zítra vyběhne na plac maximálně jedenáct hráčů plus tři střídající, do ruské metropole vzalo vedení kompletní kádr i s rekonvalescenty Hronkem, Holíkem, Mehanovičem či Hnaníčkem. Zlín bere výjezd jako odměnu týmu i sponzorům za úspěšnou minulou sezonu.

„Je nás celkem devadesát devět,“ hlásil sportovní sekretář klubu Lukáš Pantálek. Ještě větší výprava se chystá v listopadu do Kodaně na bitvu s místním FC. „Moji známí to spojí s návštěvou brankáře Pavola Bajzy, který v Dánsku chytá,“ informoval slovenský obránce Róbert Matejov. Jeho krajan Bajza nastupuje za Vejle.

Nejdřív však přijde na řadu Lokomotiv, který v prvním utkání remizoval v Kodani 0:0. Stejně jako Zlín v olomouckém azylu s moldavským Šeriffem Tiraspol. Obránce Daniel Holzer si zjišťoval informace přímo u zdroje. V kádru dánského mistra má kamarády Michaela Lüftnera a Jána Greguše. „Je to silné vysoké mužstvo, takticky dobře připravené. Hráli soudržně dozadu,“ dozvěděl se. Strach z protivníka před čtrnácti dny nešel, Kodaň byla doma blíž k vítězství. „Určitě jsou hratelní. Z videa není patrné, že by měl Lokomotiv šanci. Ale to může být pro nás zkreslující. Teď bude hrát doma a určitě si nějaké příležitosti vytvoří,“ nepochyboval Holzer.

Hráči Zlína před odletem do Moskvy kde se utkají s Lokomotivem ve druhém duelu Evropské ligy
Hráči Zlína před odletem do Moskvy kde se utkají s Lokomotivem ve druhém duelu Evropské ligy

Ostravský odchovanec, jenž ve Zlíně hostuje ze Sparty, nečeká béčkovou jedenáctku „Loko“. Druhý klub ruské ligy přitom čeká v neděli prestižní derby s Dynamem. „Mají širší kádr než my a myslím, že budou v plné sestavě,“ nabídl svůj pohled.

Páníkův soubor čeká první ostrý test kondiční a mentální připravenosti. Z Moskvy se vrátí v pátek, v sobotu už vyráží do Ostravy a v neděli je tam čeká v lize Baník. „Teď to bude ta nejtěžší pasáž,“ uvědomil si Holzer. „Bude se muset dobře jíst a regenerovat. Snad to zvládneme,“ přál si dvaadvacetiletý bek, jenž Moskvu navštívil poprvé. V šestnácti letech byl akorát s mládežnickou reprezentací v Petrohradu. „Aspoň s bodem chceme odjet. Naše hra jde nahoru,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud