Michal Koštuřík
2. listopadu 2017 • 04:56

Zlín jde do boje s kuráží. Utkání pravdy, označil kouč Páník souboj v Kodani

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tom stadionu koncertoval každý, kdo ve světě hudby něco znamená. Od U2, přes Michaela Jacksona po Metallicu. Taky na něj přišla nejvyšší návštěva v historii Ligy mistrů v házené, souboj Kodaně s Barcelonou vidělo pod zatahovací střechou 21 293 diváků. Dnes večer vyběhnou na Telia Parken fotbalisté Fastavu Zlín ke klíčové bitvě ve skupině F Evropské ligy proti dánskému mistrovi FC Kodaň. „Ani jeden, ani druhý už nemá kam uhýbat,“ vystihl důležitost utkání kouč českého zástupce Bohumil Páník.



Severskou metropolí korzují její obyvatelé na kolech, slunce se schovalo pod husté mraky. Ale je celkem teplo. A večer bude horko. Očekává se, že se Zlín dostane pod tlak protivníka, který po třech remízách fakt musí vyhrát. Jinak to bude hrozit blamáží, vypadnutím ze skupiny. Na zrekonstruovaný stadion Telia Parken má dorazit minimálně dvacet tisíc lidí, více než půlka osmatřicetitisícové kapacity. „V Polsku chodilo tolik diváků běžně,“ mávnul rukou trenér Páník.

Tímto se nenechá zahnat do kouta. „Věřím, že to hráčům spíš pomůže a podají hraniční výkon,“ doufal. Určitě má větší obavy ze schopností soupeře než z atmosféry. O jeho kvalitě se přesvědčil sledováním záznamu zápasu dánské ligy, v němž Kodaň přejela Aarhus 4:0. „Byla vidět obrovská herní síla týmu. Je obrovsky nebezpečný,“ viděl Páník, jenž pošle na hřišti nejsilnější možnou sestavu.

Základem strategie bude zesílený střed, pět borců před obranou a jediný útočník na hrotu. „Máme za sebou tři zápasy, čeká nás závěrečná fáze. Kdo chce postoupit, musí vyhrát dvakrát. Není co šetřit. Je to utkání pravdy,“ reagoval na dotaz, zda domácí podle něj nasadí všechna esa. S tím se opravdu dá počítat. Do sestavy by se měli vrátit záložníci Zeca, Falk či Verbič. V útoku má řádit Kypřan Sotiriou. Scházet bude slovenský záložník Ján Greguš, který si zlomil nohu a podzim pro něj skončil.

Zlínští se chtějí odrazit od sobotní partie na Bohemians, kde předvedli nejlepší podzimní výkon na hřišti soupeře. „Na Bohemce nebyl ani jeden takový hráč, který bude na hřišti v dresech Kodaně. V tom je ten obrovský rozdíl,“ zdůraznil Páník, jehož soubor je se dvěma body reálně ve hře o historický úspěch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud