Richard Šíma
8. března 2011 • 22:45

Nevím, zda jsem míč trefil, smál se Hübschman

Autor: Richard Šíma, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Ten slastný pocit si vychutnával. Tomáš Hübschman postoupil se Šachtarem Doněck do čtvrtfinále Ligy mistrů a ještě se o tom přičinil krásným gólem. Tedy, jestli vůbec. Český reprezentant totiž ani netuší, zda se balonu dotknul.



Šachtar Doněck se poprvé v historii dostal mezi osm nejlepších týmů Evropy. V osmifinálové odvetě Ligy mistrů dokázal porazit AS Řím 3:0 a jedním gólem k tomu přispěl i český záložník Tomáš Hübschman. Po vítězství 3:2 v úvodním utkání v Římě postoupil ukrajinský klub do čtvrtfinále naprosto suverénním způsobem.

Římskému klubu nevyšlo v první půli zhola nic. Záměr neinkasovat vzal za své už v 18. minutě. Brazilec Willian poslal před Doniho branku z levé strany přízemní centr a ten před malým vápnem elegantně tečoval Tomáš Hübschman. Patičkou pod tělem změnil český hráč dráhu míče tak, že ten se odrazil od zadní tyče a doskákal do sítě.

"Jenže já vážně nevím, jestli jsem se míče dotknul," smál se po utkání Hübschman při rozhovoru pro oficiální stránky Šachtaru. "Nejdřív jsem si myslel, že skóroval Willian. Dokonce jsem za ním běžel mu poblahopřát. On si ale zase myslel něco jiného."
833990:gallery:true:true

Otázky o tom, kdo branku ve skutečnosti vstřelil, Hübschman nijak neřešil. Bylo mu to jedno. "Důležité je, že jsme jako tým vyhráli a postoupili. Kdo vstřelil gól, na tom tolik nezáleží. To je bezvýznamné," řekl.

Po Hübschmanově trefě Italové už potřebovali vstřelit tři branky, velkou šanci spustit gólostroj měli. Mchitarjan fauloval ve šestnáctce Šachtaru Borriella a sudí Webb odpískal penaltu. Borrielo se rozhodl, že ji kopne sám. Brankář Pjatov skočil ke své levé tyči a právě tam poslal levák Borrielo míč.

A aby toho na italský klub nebylo v první půli málo, nechal se ve 41. minutě hloupě po druhé žluté kartě vyloučit Mexes. Ačkoliv scházel do konce zápasu ještě jeden poločas, bylo už po půli skoro jasné, že Šachtar to má do čtvrtfinále už jen kousek.

Frustrovaní Římané měli navíc štěstí, že těsně před přestávkou nepřišli také o De Rossiho, který loktem udeřil do obličeje chorvatského kapitána domácího týmu Darija Srnu.

Druhý poločas se s přibývajícím časem měnil v exhibici domácích provázenou oslavnými chorály ukrajinských fanoušků. Willian, který v první půli přihrál na gól Hübschmanovi, trefil v 58. minutě míč skoro do šibenice.

A totální debakl AS Řím, jenž do boje vyrukoval s novým trenérem Vincenzem Montellou, někdejším Tottiho spoluhráčem, završil tři minuty před koncem Eduardo.

Tomáš Hübschman si připsal úvodní branku utkání proti AS Řím.
Tomáš Hübschman si připsal úvodní branku utkání proti AS Řím.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud