6. března 2012 • 15:02

Arsenal doufá v zázrak. Můžeme dosáhnout nemožného, burcuje Wenger

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE, 20:45 | Arsenal dnes večer nečeká snadný úkol. Aby postoupil přes AC Milán do čtvrtfinále Ligy mistrů, musí smazat porážku z prvního duelu 0:4. V historii se již několika týmům podařilo pár podobně nemožných scénářů napsat. Zvládnou to i kanonýři? Soutěžit můžete také s iSport Expertem. Dnešní otázka zní: vstřelí Arsenal branku v první půli?



„Věříme, že můžeme dosáhnout nemožného. Jsme ve fantastické formě,“ prohlásil před zápasem Arséne Wenger, manažer Arsenalu.

Arsenal musí vstřelil aspoň čtyři gólyFoto EPA
Sebevědomí londýnskému klubu narostlo po dvou vítězstvích nad silnými soupeři v lize – Tottenham 5:2 a Liverpool 2:1. „Díky těmto zápasům si věříme daleko více,“ těší francouzského kouče.

K tomu připočtěte senzační formu útočníka Robina van Persieho, jenž nastřílel letos již jednatřicet branek ve všech soutěžích. To všechno donutí Arsenal smýšlet o zázraku. „Pokaždé, když vidíte, jak balon letí k Robinovi, jste si jisti, že skóruje. Protivník si na něj musí neustále dávat velký pozor, protože vždycky předvede něco výjimečného,“ libuje si Wenger.

Forma je jedna věc. Tou další jsou góly. A těch musí Arsenal dnes večer vstřelit nejméně čtyři (a žádný neinkasovat), aby se alespoň prodlužovalo.

Historie evropských pohárů pamatuje pouze tři případy, kdy se podařilo postoupit týmům, jež prohrály první zápas o čtyři góly. Naposledy to zvládl Real Madrid, který v sezoně 1985/86 nejprve prohrál s Mönchengladbachem 1:5 a ve druhém utkání sestřelil německý tým na vlastním hřišti 4:0.

Podobnou zkušenost má právě i AC Milán, ale z druhého pohledu. Před osmi lety v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů porazil La Coruňu 4:1, ovšem v odvetě utrpěl výprask 0:4.

iSport Expert | Vstřelí fotbalisté Arsenalu do sítě AC Milán v prvním poločase gól?


„Ten zápas si pamatuji. Sledoval jsem ho v televizi. La Coruňa měla tenkrát fantastický tým a výjimečné hráče jako Fran nebo Valerón,“ řekl Wenger. Doufá, že se Arsenalu podaří podobný  kousek. „Pro tým, který vyhraje o tolik gólů, je druhý zápas psychicky náročný. Zatímco druhý tým nemá co ztratit.“

Milánští fotbalisté si tohle riziko uvědomují a varují se mezi sebou. Tvrdí, že je čeká naprosto odlišný zápas než na San Siru. „Arsenal se od našeho vzájemného zápasu hodně zlepšil,“ řekl hvězdný útočník Robinho. „Anglické kluby se navíc nikdy nevzdávají,“ doplnil trenér Massimiliano Allegri. „Pokud chceme postoupit, musíme hrát ještě lépe než v prvním zápase!“

Utkání začíná ve 20:45, přímým přenosem jej vysílá Nova Sport. Portál iSport.cz bude duel sledovat v podrobné online reportáži.

Podaří se Arsenalu nemožné?Foto EPA

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud