8. března 2017 • 08:25

Sudí zabil zápas, durdil se Wenger. Bayern prý může děkovat rozhodčímu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger si po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů s Bayernem stěžoval na rozhodčího. Ocenil naopak výkon hráčů londýnského celku, kteří v úterní domácí odvetě utrpěli stejně jako v úvodním utkání debakl 1:5.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
1:5
ONLINE
7. března
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 20. Walcott

Hosté: 55. Lewandowski, 68. Robben, 78. Costa, 80. Arturo Vidal, 85. Arturo Vidal

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) – Walcott, Giroud (72. Özil), Alexis Sánchez (72. Lucas).

Hosté: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben (70. Costa), Th. Alcântara (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Gibbs, Gabriel, Lucas, Özil, Čech, Coquelin

Hosté: Costa, Bernat, Müller, Ulreich, Coman, Kimmich, Sanches

Karty

Domácí: Walcott, Koscielny (č), Oxlade-Chamberlain, Xhaka

Hosté: Alaba, Javi Martínez

Rozhodčí

Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko)

Stadion

Emirates Stadium, London

"Myslím, že jsme předvedli odhodlání i výkon, jaký jsme chtěli. Akorát to všechno skončilo špatně," řekl Wenger, který s Arsenalem vypadl v osmifinále už posedmé za sebou. "Za stavu 1:0 jsme měli smůlu, protože po faulu na Walcotta se měla pískat jasná penalta. Ve druhém poločase rozhodčí zápas zabil a pak už to bylo velmi těžké," uvedl francouzský kouč.

SESTŘIH Ligy mistrů: Arsenal - Bayern 1:5. Domácí schytali těžký debakl
Video se připravuje ...

Arsenal v odvetě vedl po gólu Walcotta, pak ale v 55. minutě vyrovnal z penalty Lewandowski a k debaklu po vyloučení stopera Koscielného ještě přispěl dvěma góly Vidal a po jednom přidali Robben s Costou. "Rozhodčí byl dneska velmi mocný. Bylo to skandální. Bayern je dobrý tým, ale dnes může děkovat rozhodčímu," uvedl Wenger na adresu řeckého sudího Sidiropulose.

"Nejen, že to nebyla penalta, ale Lewandowski byl navíc v ofsajdu. Navíc jsme dostali červenou kartu, která nás zabila," prohlásil Wenger. "Hráči mě nezklamali, zklamal mě rozhodčí. Za stavu 1:1 a v deseti jsme byli v bezvýchodné situaci. Potřebovali jsme dát čtyři góly proti silnému soupeři. Museli jsme to zkusit, i když jsme věděli, že nás potrestají z brejků. Kdybychom to nezkusili, fanoušci by se ptali proč," dodal.

Sedmašedesátiletému Wengerovi po sezoně končí smlouva a další neúspěch v Lize mistrů opět zesílil hlasy volající po jeho odchodu. Arsenalu se navíc nedaří ani v Premier League, kde prohrál tři z posledních čtyř zápasů. "Vzhledem k tomu, co se všechno kolem klubu děje, tak by byl potřeba zázrak, aby se přístup a nasazení hráčů otočilo. Myslím, že končí jedna kapitola," uvedl bývalý útočník Arsenalu Ian Wright.

Kolář v OVERTIME: O Krejčím se bavíme s top italskými kluby
Video se připravuje ...

Vzkaz fanoušků Arsenalu: Arséne, díky za vzpomínky, ale nastal čas se rozloučit
Vzkaz fanoušků Arsenalu: Arséne, díky za vzpomínky, ale nastal čas se rozloučit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud