8. března 2017 • 23:26

Euforie Barcelony! Úžasný Neymar, závěr snů i sporné penalty

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je ve fotbale něco nemožné? Běžte s tím za Lionelem Messim a spol.! Fotbalisté Barcelony dokázali v odvetě osmifinále Ligy mistrů kousek, na který se bude ještě hodně dlouho vzpomínat. Nejenže oslavili postup po úžasné výhře 6:1, ale poslední tři góly dali navíc v posledních sedmi minutách! Jediné, co fantastický večer svěřenců Luise Enriqueho kalí, byly dvě sporné penalty. Hlavně ta na Luise Suáreze.



Barcelona šla do zápasu proti PSG po debaklu 0:4 s minimální šancí na postup. Jenže vyprávějte to hráčům, kteří tvoří historii. Trvalo jen tři minuty, než se zaplněný Camp Nou mohl poprvé radovat. To se prosadil důrazný a pohotový Luis Suárez.

Už za chvíli to mohlo být 2:0, jenže nádherná Neymarova střela branku PSG těsně minula. Domácí se ale přece jen před poločasem dočkali. Tentokrát v tom měl prsty Andrés Iniesta, který brilantní patičkou donutil k vlastnímu gólu Kurzawu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

Po přestávce už se ale předvedla největší ofenzivní esa. Neymar přepadl přes bránícího hráče a kopala se trochu sporná penalta. Tu neomylně proměnil Lionel Messi. 3:0. Barceloně stačil jeden gól k prodloužení. A vypadalo to, že jich nasype klidně ještě víc.

Jenže nejen Barcelona má ve svém útoku hráče top kvality. Fotbalovým zabijákem je také Édinson Cavani a dokázal to v 62. minutě. Po sklepnutí Kurzawy se nádherně opřel do míče a gólman Ter Stegen byl bez šance.

Skvělý Neymar a sporná penalta

Mělo být rozhodnuto. Zvlášť, když se Barceloně dlouho nedařilo dát čtvrtý gól. Až v 88. minutě se postavil k přímému kopu Neymar a trefil se naprosto luxusně. 4:1. Přesto nikdo nečekal, že se ještě něco stane. Kosmetická úprava.

No, ale nebyla by to Barcelona, aby něco vzdala. A navíc přišla 90. minuta a jednoznačně nejspornější moment celého úžasného zápasu. Útočník Luis Suárez po minimálním kontaktu s obránce upadl a vymodlil si penaltu.

Přitom pár desítek minut předtím to Suárez zkoušel dost podobně a rozhodčí mu udělil žlutou kartu za simulování. To mohl i tady, o penaltu skutečně nešlo. Jenže tentokrát „to“ Suárezovi vyšlo. Pokutový kop si vzal Neymar a stejně jako předtím Messi neměl problém.

Fotbalisté Barcelony slaví v kabině postup do čtvrtfinále Ligy mistrů
Fotbalisté Barcelony slaví v kabině postup do čtvrtfinále Ligy mistrů

A právě Brazilec, který hrál celý zápas fantasticky, byl klíčovým mužem i v závěru utkání. V 95. minutě byl na polovině hřiště faulován vysunutý brankář Ter Stegen a míč si vzal Neymar.

První centr sice hosté odvrátili, ale Neymar si vzal míč znovu. Výborně naznačil, udělal kličku a levačkou poslal nadýchaný centr do pokutového území hostů. Tam se zjevil střídající Sergi Roberto a dotlačil míč do sítě. Odšpuntoval tím neskutečnou euforii.

Aby ne, Barcelona po výhře 6:1 oslavila velkolepý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Katalánský celek navíc tvořil historii, protože byl prvním, komu se to podařilo po prohře 0:4 z úvodního zápasu.

„Nemůžu tomu uvěřit, bylo to bláznivé a neskutečné. Dík patří všem v týmu, klubu i fanouškům. Byl to speciální večer a těžko se hledají slova,“ řekl záložník Barcelony Ivan Rakitič.

„Museli jsme věřit i v nemožné. Výsledek 0:4 z Paříže byl krutý a hodně jsme to schytávali, ale naše reakce byla výjimečná. Chceme v tom pokračovat,“ doplnil chorvatský reprezentant.

Barcelona tak prožila noc, na kterou se bude vzpomínat hodně dlouho. Jen hráči a fanoušci PSG budou chtít hodně rychle zapomenout...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
6:1
ONLINE
8. března
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 3. L. Suárez, 40. Kurzawa (vl.), 50. Messi, 88. Neymar, 90+1. Neymar, 90+5. Roberto

Hosté: 62. Cavani

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (76. Roberto), Rakitić (84. A. Gomes), Busquets, Iniesta (C) (65. Arda Turan) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Trapp – Meunier (90+3. Krychowiak), Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (55. Di María), Verratti, Draxler (75. Aurier) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Cillessen, Turan, Alcácer, Alba, Digne, Roberto, Gomes

Hosté: Aréola, Kimpembe, Krychowiak, Pastore, Di María, Aurier, Ben Arfa

Karty

Domácí: Piqué, Busquets, Rakitić, Neymar, L. Suárez

Hosté: Matuidi, Draxler, Cavani, Marquinhos, Verratti

Rozhodčí

Deniz Aytekin. Asistenti: Guido Kleve, Markus Häcker. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Daniel Siebert, Benjamin Brand (všichni GER)

Stadion

Camp Nou, Barcelona (ESP)

Návštěva

96290 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud