2. srpna 2017 • 21:34

Šilhavý po postupu: Máme obří radost! Druhý gól si ale ještě vyříkáme

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úleva, radost, úsměvy. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý si se svým týmem prožil na půdě BATE Borisov ve 3. předkole Ligy mistrů infarktový závěr, všechno ale pro pražský klub dobře dopadlo. I přes prohru 1:2 postoupil a může slavit jistotu minimálně Evropské ligy. Navíc žije sen o Lize mistrů. „Byl to pro nás obrovsky důležitý zápas. Teď se nám bude dýchat lépe,“ uznal slávistický kouč.



Šilhavého zaplavily po úspěšném postupu příjemné pocity. „Máme obrovskou radost. Já, kolegové i hráči včetně celé výpravy. Samozřejmě také naši fanoušci, kteří za námi přijeli a podporovali nás,“ vyprávěl trenér Slavie.

Zkušený kouč ale nezapomněl pochválit také domácí Borisov. „Další poklona patří soupeři, protože hrál velice dobře. Myslím, že zkušenosti, které má BATE v evropských pohárech, teprve musíme sbírat. Jsem rád, že jsme přes tak silného soupeře přešli.“

Trenér „sešívaných“ ale moc dobře věděl, že jeho tým nepodal zdaleka optimální výkon. „Soupeři jsme zbytečně nabídli rychlé góly, ty nás pak stály nervozitu v závěru, kdy jsme se snažili výsledek ubránit,“ uznal Šilhavý.

„Nakonec se to podařilo. Věřím, že chyby, které jsme dnes dělali, pramení z menších zkušeností. I z tohoto pohledu jsem rád, že jdeme dál a máme šanci se dostat do Ligy mistrů,“ pokračoval zkušený trenér.

Nejvíce Šilhavého štval druhý gól, který Slavia dostala jen několik vteřin po začátku druhého poločasu. „Přišli jsme připravení z kabiny a dostali jsme brzy gól, to je nekoncentrovanost. To si ještě s hráči musíme vyříkat. Soupeři opět chyběl jeden gól, aby postoupil. Takže to byla naše velká chyba,“ kritizoval.

Po závěrečném hvizdu ale už mohl slavit. „BATE do samého konce nakopával balony a tam se může stát cokoliv... Teď je to obrovská úleva,“ radoval se Šilhavý po postupu.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu proti BATE Borisov
Fotbalisté Slavie se radují z gólu proti BATE Borisov

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud