19. listopadu 2010 • 09:21

V korupční aféře je namočen i trenér Psotka!?

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do aféry údajných úplatků, kterou v březnu rozpoutal tehdejší prezident fotbalového klubu Bohemians Praha Karel Kapr, jsou podle informací Lidových novin zapleteni i představitel olomouckého klubu Jaromír Gajda a trenérská dvojice Zdeněk Psotka - Martin Kotůlek. Podle materiálů policejních vyšetřovatelů byla výše úplatku ze strany Olomouce 350 tisíc korun, tedy o 50 tisíc více, než nahlásil policii Kapr.



Ten letos v březnu prohlásil, že v květnu 2009 před zápasem Bohemians Praha s Olomoucí nabídl Drobisz jeho hráčům úplatek.

Karel Kapr a Jiří KubíčekFoto Sport

Svým svěřencům prý poradil, aby úplatek převzali s tím, že pak pokus o uplácení oznámí policii.

To však udělal až po několika měsících. Olomouc si díky výhře 3:0 zajistila účast v evropských pohárech.

Případ má na starosti olomoucké okresní státní zastupitelství.

Policie zatím obvinila brankáře olomoucké Sigmy Petra Drobisze z uplácení, Kapra a tehdejší hráče střížkovského klubu Miroslava Obermajera a Davida Zoubka z přijímání úplatku.

Další obvinění však mohou podle LN brzy následovat.

Podle nejnovějšího policejního dokumentu měl hotovost převzít asistent trenéra a bývalý reprezentant Kotůlek, který následně předal obnos Drobiszovi.

Zdeněk Psotka se raduje.Foto ČTK

Úplatek pak putoval do týmu Bohemians, 50 tisíc si měli rozdělit hráči, zbytek dostal Kapr.

O možnosti dohody mezi oběma kluby se údajně poprvé zmínil bývalý hráč Olomouce tehdy působící v Bohemians Praha Martin Horáček.

Ten naznačil ochotu hráčů pražského klubu v současnosti nejlepšímu střelci první ligy Michalu Hubníkovi. Přes něj se informace dostala k Psotkovi a olomouckému vedení.

Oficiálně se zástupci kriminalistů k novým skutečnostem v případu nevyjádřili a účast na aféře kategoricky popírají i olomoučtí činovníci Gajda a Psotka.

Žádné další informace nemají ani na Českomoravském fotbalovém svazu. Jeho místopředseda Jindřich Rajchl nicméně připustil, že disciplinární komise může případ ihned obnovit, pokud se objeví nová fakta.

Karel Kapr před sídlem ČMFS
Karel Kapr před sídlem ČMFS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud