23. srpna 2012 • 19:26

Popáté to vyšlo – a hned 5:0! Slavia rozstřílela Brno a má první výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Fotbalisté Slavie poprvé v sezoně zvítězili. V předehrávce 5. kola první ligy doma deklasovali nováčka Brno 5:0 a dočkali se premiérové výhry pod vedením trenéra Petra Rady. Zbrojovka nenavázala na předchozí venkovní triumfy se Slováckem a Plzní a na hřišti "sešívaných" nezvítězila ani v 19. zápase samostatné české ligy.



V utkání, které se v Edenu předehrávalo kvůli pondělnímu koncertu skupiny Red Hot Chili Peppers, se dvakrát trefil slávistický kapitán Karol Kisel, další branky přidali Milan Škoda, Jaromír Zmrhal a Martin Latka.

Slávisté mohli jít do vedení hned z první větší šance. Přihrávka Tusjaka propadla do pokutového území, odkud ji však volný Kisel napálil pouze do břevna.

Aktivní Tusjak dál hrozil nebezpečnými centry z levé strany. Jedním z nich našel v deváté minutě před brankou útočníka Škodu, který si umístěnou hlavičkou připsal první branku v sezoně.

Už za deset minut se domácí diváci radovali podruhé. Škoda prodloužil dlouhý míč na Kisela a slovenský záložník nedal ranou z voleje hostujícímu brankáři Doležalovi šanci.

V závěru poločasu se dostalo více do hry také Brno. Ve 38. minutě střílel z dobré pozice Zavadil, ale Čontofalský jeho přízemní pokus chytil. Slovenský gólman nezaváhal ani o chvíli později, když včasným vyběhnutím zblízka vytěsnil pokus bývalého slávisty Švancary.

Na začátku druhého poločasu byl po střetu s brněnským Jurdíkem dlouze ošetřován Čontofalský. Domácí jednička však duel s obvazem hlavy dochytala.

Po hodině hry mohl pojistit vedení Slavie třetím gólem Kisel, ale v obtížné pozici překopl zblízka branku. V 69. minutě už se svěřenci Petra Rady prosadili. Vošahlík vrátil míč před branku mladému záložníkovi Zmrhalovi, který si přesnou střelou k tyči připsal premiérový ligový zásah za první tým.

Minutu před koncem se pak z Kiselova rohového kopu prosadil hlavičkující stoper Martin Latka, krátce po něm uzavřel debakl střelou zblízka Kisel. Ten se s pěti góly osamostatnil v čele tabulky střelců.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 5:0 (2:0)
Branky: 19. a 90.+2 Kisel, 9. Škoda, 69. Zmrhal, 89. Latka. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Škoda - Křeček, Lutonský, Lamine. Diváci: 6163.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Petrák, Zmrhal - Vošahlík, Kisel (90.+3 Frejlach), Tusjak (90. Čonka) - Škoda (90.+4 Hurka). Trenér: Rada.
Brno: Doležal - Pašek (46. Hyčka), Buchta, Pernica, Husár - P. Mezlík, Zavadil (80. Lamine), Křeček, Lutonský (71. Halaška) - Jurdík, Švancara. Trenér: Čuhel.

Milan Škoda otevřel skóre už v 8. minutě a měl z toho náramnou radost
Milan Škoda otevřel skóre už v 8. minutě a měl z toho náramnou radost

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud